MIRSAD BEĆIROVIĆ Karlovački sportaš i aktivist prva slijepa osoba koja se uspela na Klek

Cijela ova avantura nije bila nimalo jednostavna, uspon je zahtjevan i za videće osobe te zahtjeva oprez i izaziva strahopoštovanje

 

Slijepi samuraj Mirsad Bećirović u svoju knjigu uspjeha upisao je i uspon na vrh Kleka na visini od 1.182 metra. Povijesni je to trenutak jer je time postao prva slijepa osoba koja se uspela na Klek. Uspio je to zahvaljujući stručnom timu Planinarskog društva Karlovac koji je u sklopu planinarske škole krenuo u osvajanje ove prekrasne planine.

U taj pothvat slijepi samuraj upustio se uz provjerenu ekipu našeg svjetski poznatog planinara i ekspedicionista Mladena Kuke, predsjednika PD Karlovac i CEIK Braća Seljan uz pomoć Marijana Pavlovića, a asistirali su i Zoran Tarabić, Tihana Ivasić kao i Božidar Marčinko-Bobo.

Podsjetimo, Klek je planina istaknutog stjenovitog vrha na jugu Gorskog kotara, iznad grada Ogulina, visoka 1.182 metra. Ima oblik hrpta dugog tri do četiri kilometra, u smjeru sjeverozapad-jugoistok, koji je od podnožja pa do vrha pokrivena šumskim plaštem, dok se oko podnožja planine prostiru široke livade. S koje god mu strane prilazili, Klek pokazuje drugo obličje, ali pogled odasvud privlači njegova okomita stijena visoka 200 metara.

Cijela ova avantura nije bila nimalo jednostavna, uspon je zahtjevan i za videće osobe te zahtjeva oprez i izaziva strahopoštovanje. Unatoč brojnim preprekama zajedničkim snagama uspjeli smo ostvariti cilj. 

Romija Radočaj Naglić

 

Povezane vijesti