SAVEZ GLUHIH I NAGLUHIH GRADA ZAGREBA Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju osoba s invaliditetom

Savez gluhih i nagluhih grada Zagreba poziva sve zainteresirane nezaposlene osobe s invaliditetom da se jave i uključe u projekt kojemu je cilj prevladavanje socijalne isključenosti i povećanje zapošljivosti

 

Savez gluhih i nagluhih grada Zagreba provodi projekt 'UP.02.1.1.6.0004 – Jačanje kompetencija osoba s invaliditetom u svrhu prevladavanja socijalne isključenosti i povećanja zapošljivosti. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u okviru poziva 'Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina' u stopostotnom iznosu.  U okviru projekta uspostavljeno je Savjetovalište za osobe s invaliditetom za tržište rada jednakih mogućnosti koje će osnažiti 20 nezaposlenih osoba s invaliditetom  kroz usvajanje novih znanja i vještina za uspješno uključivanje na tržište rada te prevladavanje socijalne isključenosti. Savjetovalište nudi brojne usluge, poput informacija o tržištu rada, savjete o razvoju karijere, radionice razvoja vještina za aktivno traženje posla, orijentaciju na tržištu rada te treninge za razvoj vještina za tržište rada. Ukupno će biti sedam treninga u trajanju od pet dana.

Radionice uključuju usavršavanje komunikacijskih vještina, pisanje motivacijskog pisma i životopisa, postavljanje ciljeva i upravljanje vlastitim vremenom te  opismenjavanje i učenje osnova engleskog jezika.

Na radionicama će biti riječi i o učinkovitom traženju posla i orijentaciji na tržištu rada, poduzetničkom treningu te mogućnosti samozapošljavanja i pokretanja posla korištenjem EU fondova kroz usvajanje osnova projektnog planiranja.

Partneri na projektu su Udruga ustanova, drugih pravnih osoba i građana koji provode profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Hrvatske, OSVIT i Savez udruga osoba s invaliditetom Grada Siska.

Prijave traju do 20. lipnja, kada bi druga grupa počela s edukacijom.

Iz Saveza gluhih i nagluhih Grada Zagreba mole sve nezaposlene osobe s invaliditetom   da se jave na adresu kneza Mislava 7/1 ili na mob: 091/ 4619105 (Marija Novina- Nicolescu).

In Portal

 

Povezane vijesti