IVANIĆ-GRAD Sportsko-zabavni susret u sklopu projekta 'Ringišpil' Udruge 'Mali princ'

Ideja kojom smo se vodili jest da najprije osnažimo djecu s teškoćama kroz terapije, a paralelno s time kroz edukacije pripremamo njihovu okolinu da što uspješnije podrži i omogući integraciju, kažu iz udruge

 

Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom 'Mali princ' iz Ivanić-Grada organizira dana 23. svibnja 2019. godine sportsko-zabavni susret u sklopu projekta 'Ringišpil - prihvaćanje različitosti kroz učenje i igru' u vanjskom prostoru Restorana Garfield i Hotela Sport. Sportski susret održat će se od 9 do 13 sati.

Projekt 'Ringišpil' nastavak je projekta 'Prijatelj u igri i učenju'.

- Našu ideju podržalo je i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, te nam financira naše aktivnosti kroz projekt 'Ringišpil - prihvaćanje različitosti kroz učenje i igru' s ukupno 156.125 kuna, a podršku kroz partnerstvo je dao Grad Ivanić-Grad. U projektu sudjeluju četiri vrtića i jedna osnovna škola, a ukupno je uključeno 268 djece.

- Ideja kojom smo se vodili jest da najprije osnažimo djecu s teškoćama kroz terapije, kako bismo ih pripremili za integraciju, a paralelno s time kroz edukacije pripremamo njihovu okolinu da što uspješnije podrži i omogući integraciju. Edukacijama smo pristupili iz tri perspektive: najprije ćemo educirati stručnjake koji rade u odgojno-obrazovnim ustanovama, zatim roditelje te naposljetku i djecu kako bi ona prihvaćala različitosti u svojim vršnjačkim skupinama. Na kraju projekta dolazi i primjena svih stečenih znanja u praksi, upravo kroz ovaj veliki zajednički sportsko-zabavni susret - kazali su iz Malog princa.

Nakon edukacija i edukativnih radionica za sve sudionike uključene u odgojno-obrazovne sustave kao i samu djecu i roditelje došlo je vrijeme da ono što su usvojili prikažu i u praksi.

Predviđeno vrijeme trajanja sportsko-zabavnog susreta je oko četiri sata u prijepodnevnom terminu, a uključivat će vrijeme za razne igre uz nadzor učitelja, odgojitelja i volontera kao i asistenciju voditelja igara, vrijeme za više kratkih pauza za osvježenje i odmor, kao i dužu pauzu za ručak. Igre su osmišljene na način postavljanja organiziranih punktova na kojima se održavaju različite igre. Djeca će biti podijeljena u nekoliko manjih skupina u kojima će sudjelovati bar jedno dijete s teškoćom u razvoju, a u igri će sudjelovati kao tim i pomoć jedni drugima.

Partneri u projektu su Grad Ivanić-Grad, Osnovna škola Stjepana Basaričeka, Dječji vrtić Ivanić Grad, Dječji vrtić Roda, Dječji vrtić Križ, Dječji vrtić Proljeće Kloštar Ivanić, a sve dodatne informacije možete  dobiti na 091 2829 029 ili ruzicacunj.maliprinc@gmail.com, ili pogledati web stranicu Udruge Mali princ.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti