ZAGREB Obilježen Nacionalni dan osoba s intelektualnim poteškoćama

Ovogodišnji moto manifestacije bio je 'Stavi naočale - promijeni pogled', a usmjeren je na mijenjanje percepcije javnosti o osobama s intelektualnim poteškoćama

 

Uz puno osmijeha, dobre zabave i plesa, prošlog četvrtka je na Trgu Josipa Jurja Strossmayera obilježen Nacionalni dan osoba s intelektualnim poteškoćama, a okupljene je u ime pokrovitelja, gradonačelnika Grada Zagreba, pozdravila zamjenica Jelena Pavičić Vukičević.

- Drago mi je da je i naša zagrebačka udruga dio Nacionalnog saveza, jer upravo tako, ujedinjeni i razmjenjujući dobru praksu, znanja i iskustva možemo učiniti puno - istaknula je Pavičić Vukičević.

- Ovo je prilika zahvaliti roditeljima osoba s intelektualnim poteškoćama, njihovim bakama i djedovima, ali i svim ovim divnim ljudima, voditeljima raznih programa, na velikoj ljubavi i podršci koju svakodnevno pružaju osobama s intelektualnim poteškoćama - zaključila je.

- Obilježavanjem Nacionalnog dana željeli bismo senzibilizirati javnost na potrebe osoba s intelektualnim poteškoćama, pokazati da smo i mi dio ove zajednice te da imamo jednaka prava kao i svi ostali - rekla je Mirjana Jakovčev, predsjednica Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim poteškoćama te objasnila kako je ovogodišnji moto manifestacije 'Stavi naočale - promijeni pogled' usmjeren na mijenjanje percepcije javnosti o osobama s intelektualnim poteškoćama. Jakovčev je posebnu zahvalu uputila Gradu Zagrebu na potpori aktivnostima koje Savez provodi.

Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim poteškoćama krovna je nevladina i neprofitna mreža udruga osnovana u Zagrebu 1957., a u svom sastavu ima 32 udruge koje pokrivaju cijelo područje Republike Hrvatske.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti