MALI PRINC ĐURĐEVAC Za osobne asistente uspješno osigurano 1,3 milijuna kuna

Kroz ovaj projekt zaposleno je deset osobnih asistenata koji će pružiti uslugu osobne asistencije za deset članova Udruge Mali princ i partnerskih udruga iz Koprivnice i Križevaca i to na 24 mjeseca

 

U Gradskoj knjižnici Đurđevac održana je početna konferencija projekta 'Pružanje usluge osobne asistencije osobama s intelektualnim teškoćama u Koprivničko-križevačkoj županiji'.

Konferenciji su nazočili članovi Udruga Mali princ Đurđevac, Latice Koprivnica i Maslačak Križevci, osobni asistenti zaposleni na projektu, korisnici usluge osobne asistencije, predstavnice Centra za socijalnu skrb, predstavnice Odjela za djecu s teškoćama u razvoju Osnovne škole Grgura Karlovčana, predstavnici Grada Đurđevca i Koprivničko-križevačke županije.

Konferenciju je vodila zaposlenica udruge Mali princ Marina Gregurek. Prisutnima su se obratili predsjednica udruge Mali princ Kristinka Štefan, gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči, dožupan Koprivničko- križevačke županije Ratimir Ljubić te saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća grada Đurđevca Željko Lacković.

Gradonačelnik Hrvoje Janči i saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković izrazili su svoje zadovoljstvo radom Udruge i planovima u čijem će ostvarenju Grad Đurđevac pomoći kao partner na projektima. Posebice je to vezano za natječaj EU fondova 'Unapređenje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga' koji je u najavi i na koji se Udruga i Grad u partnerstvu planiraju prijaviti s ciljem izgradnje i opremanja novog prostora Udruge.

Nakon pozdravnih govora, voditeljica projekta i koordinatorica osobnih asistenata, Iva Avirović, predstavila je projekt prisutnima prezentacijom.

Udruga je tijekom 2018. godine prijavila tri projekta na natječaj Europskog socijalnog fonda, a radi se o projektima prijavljenim na natječaje 'Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginalizirani skupina', 'Razvoj i širenje mreže socijalni usluga' i 'Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom'. Upravo kroz ovaj predstavljeni projekt 'Pružanje usluge osobne asistencije osobama s intelektualnim teškoćama u Koprivničko-križevačkoj županiji' zaposleno je deset osobnih asistenata koji će pružiti uslugu osobne asistencije za deset korisnika članova Udruge Mali princ i partnerskih udruga iz Koprivnice i Križevaca i to na 24 mjeseca.

Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 1,3 milijuna kuna.

Nakon toga su svoje dojmove vezane za projekt ispričale predsjednica udruge Maslačak i majka korisnice usluge osobne asistencije Tamara Premuš te osobna asistentica zaposlena na projektu Sanda Međurečan-Šimunić.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti