UDRUGA OZANA Humanitarni projekt za Društvo multiple skleroze Grada Zagreba

Ovim projektom ukazujemo na to da bez obzira na to kakav je naš životni put uvijek možemo letjeti i živjeti, jer snovi se ostvaruju ako u njih dovoljno snažno vjerujete, a vaši vam prijatelji pomognu vjerovati, kažu iz 'Ozane'

 

Korisnici udruge 'Ozana', osobe s invaliditetom, ne žele biti samo primatelji pomoći, oni žele pomoć pružati i zato projektom 'Sanjam, letim, živim' potvrđuju smisao ljudskog postojanja na Zemlji, a to je biti usmjeren na drugog, pomagati drugome, radeći za drugog ostvarivati se i pomagati tako i sebi, stoji u priopćenju udruge 'Ozana', koje je stiglo u redakciju In Portala.

- Ovim projektom ukazujemo na to da bez obzira na to kakav je naš životni put uvijek možemo letjeti i živjeti, jer snovi se ostvaruju ako u njih dovoljno snažno vjerujete, a vaši vam prijatelji pomognu vjerovati.

- Kroz dugogodišnju suradnju s Društvom multiple skleroze Grada Zagreba, potaknuti smo letjeti zajedno s njima. Iskukičali smo, ispleli i isfilcali leptire narančaste boje, ili s narančastim detaljima, jer upravo je narančasta boja koja se smatra bojom optimizma i životne energije (potrebne za let) ujedno i zaštitna boja MS-a. Prodajom leptira - 4.500 po 10 kuna, koliko je registriranih osoba oboljelih od multiple skleroze - prikupit će se sredstva za  kupnju sprava za pasivno vježbanje za Društvo multiple skleroze Grada Zagreba i za asistivnu tehnologiju za poticanje komunikacije i razvoja govora kod malih korisnika 'Ozane' - djece s teškoćama u razvoju.

U ovu lijepu priču upletena je i talijanska udruga Gomitolo Rosa koja je darovala dio vune za izradu leptira. Leptiri se rađaju u Štrikeraj cafeu i na 'letećim' radionicama - u školama partnerima na projektima spašavanja vune, u knjižnicama, u vrtićima, u nekim posebnim cafeima, na raznim manifestacijama, a kako bi načinili što veće rojeve leptira pokrenut je i virtualni Štrikeraj i tako su do Hrvatske oduševljeno  doletjeli leptiri iz Italije, Španjoslke, Engleske i Slovenije.

- Prvi naš let za 'udomljavanje' bio je 11. svibnja na Orange bike rideu. Hvala Nizozemskom veleposlanstvu koje nas je tim povodom pozvalo da predstavimo ovaj projekt i uključilo se u njega filcanjem i kupnjom leptira. Hvala i Gradu Zagrebu koji  je osmislio ovaj projekt - Žbicanj - mjesec posvećen vožnji bicikla u Zagrebu, te smo postali dio njegova humanitarnog karaktera.   

Iz 'Ozane' vjeruju da je iluzorno očekivati da će do 30. svibnja, kada je zadnja akcija prodaje na manifestaciji MS walk na Bundeku, uspjeti prodati još 3.900 leptira, koliko ih je ostalo, prodajući jednog po jednog građanima.

Ohrabreni primjerom jednog poslovnog subjekta koji je otkupio 200 leptira i darivao ih svojim klijentima šireći tako ovu humanitarnu ideju pomaganja drugima koji su u potrebi, u 'Ozani' su zaključili da bi na taj način valjalo motivirati i druge firme i poslovne subjekte, no za to im je potrebna pomoć svih nas.

- Zaista bi bila velika šteta da, nakon što se toliko ljudi širom Europe oduševilo i uključilo u pletenje i kukičanje leptira i poslalo nam ih, s ciljem pomaganja ljudima u potrebi, projekt propadne u završnici kad je potrebno prodati leptire i sredstva usmjeriti u planirane ciljeve zbog kojih  je projekt i postavljen.

IBAN broj na koji uplatom možete kupiti leptire i pomoći u realizaciji projekta je HR12 2360 0001 1014 0372 6, u Zagrebačkoj banci.

- Hvala vam iz srca za pomoć koju ćete nam, vjerujemo, pokloniti!

In Portal

 

Povezane vijesti