UDRUGA OBOLJELIH OD LEUKEMIJE I LIMFOMA Sakupljanjem plastičnih čepova možete pomoći teško oboljelim mališanima

Zaštićeni i nezagađeni okoliš je pretpostavka za rehabilitaciju bolesnika, očuvanje zdravlja općenito te tako pomaganjem našoj planeti pomažemo i sami sebi, poručuju iz Udruge 

 

Sakupljanjem plastičnih čepova možete pomoći djeci oboljeloj od leukemije i limfoma da nabave skupocjene lijekove. Potrebno je samo ubaciti čepove u kutiju i poslati na adresu Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske u Čakovcu. Stavite kutije negdje na vidno mjesto da vas podsjete da plastične čepove (svih vrsta) ne bacite u smeće.

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma je neprofitna udruga sa sjedištem u Čakovcu (UOLL) koja djeluje od 1998. godine. Osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti odnosno vodi brigu o oboljelima od leukemije i limfoma, GIST-a (gastrointestinalni stromalni tumor) te oboljelima od srodnih hematoloških bolesti na području Republike Hrvatske.

- Zaštićeni i nezagađeni okoliš je pretpostavka za rehabilitaciju bolesnika, očuvanje zdravlja općenito te tako pomaganjem našoj planeti pomažemo i sami sebi. Vođeni tom činjenicom zamislili smo projekt kojim ćemo stvarati čišći okoliš, poticati održivi razvoj, educirati građane o važnosti zaštite okoliša, a koji će u isto vrijeme pridonijeti bržoj rehabilitaciji i resocijalizaciji oboljelih od malignih bolesti te im osigurati uvjete za pristup tržištu rada – ističu iz Udruge.

- Naše društvo odlučili smo potaknuti na zbrinjavanje plastičnih čepova iz više razloga: lako ćemo ih prikupiti, mogu se reciklirati, ako se reciklirani materijali u određenom omjeru dodaju u svježi materijal preradom se postiže niža cijena proizvoda, želimo smanjiti emisiju raznih kancerogenih spojeva koji nastaju spaljivanjem plastike, slabo je razvijena prerada plastičnih čepova u Hrvatskoj (donedavno su se vozili u Kinu na preradu),  imamo osiguran veliki prostor za skladištenje čepova sklopivši Ugovor o suradnji s GKP Čakom iz Čakovca, imamo domaće ovlaštene otkupljivače otpadne plastike koji će preuzeti prikupljene količine plastičnog otpada (plastične čepove), vodit ćemo brigu da se naše aktivnosti usklade sa svim zakonom predviđenim propisima i uvjetima – poručuju iz Udruge.

Adresa: UDRUGA OBOLJELIH OD LEUKEMIJE I LIMFOMA, Ul. Josipa Jurja Strossmayera 9, 40000, Čakovec.

Božica Ravlić