SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA Potpisano 35 županijskih Ugovora za udruge civilnog društva

Želim vam u vašem radu puno uspjeha, čestitati na onome što radite, jer svaka udruga za sebe ima itekako bitne programe koji pridonose kvaliteti življenja, kazao je Župan Ivo Žinić

 

Župan Ivo Žinić, uz kojega su bili i njegovi zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak, u utorak 2. srpnja 2019. godine, u prostoru Doma za starije i nemoćne osobe Sisak je s predstavnicima udruga potpisao ugovore o dodjeli financijskih potpora za projekte civilnih udruga iz područja socijalne skrbi, programa umirovljenika, izvaninstitucionalne skrbi za stare i udruga mladih, te udruga proisteklih iz 2. svjetskog rata. Župan je ugovore potpisao s 35 udruga, a za ovu je svrhu iz Proračuna Sisačko-moslavačke županije izdvojeno ukupno 355.000 kuna.

- Ove udruge civilnog društva, kao i sve ostale udruge civilnog društva koje djeluju na području naše županije, bitne su za razvoj društva općenito. Čestitam na tome što radite, na vašim programima, na onome gdje djelujete na vašem području itekako je to bitno za razvoj civilnog društva, ali i općenito i za napredak, evo i naše županije. Želim vam u vašem radu puno uspjeha, čestitati na onome što radite, jer svaka udruga za sebe ima itekako bitne programe koji pridonose kvaliteti življenja - naglasio je tom prigodom župan Žinić.

Izrazio je i nadu da će u budućnosti to dalje nastaviti, a mnogi od njih participiraju i kroz donacije i kroz pokroviteljstva iz Ureda župana gdje za razne događaje, manifestacije ili neke druge prigode također osiguravaju određena sredstva, a na toj stavci se godišnje realizira oko milijun i 200 tisuća kuna.

U ime potpisnika Ugovora zahvalio se Josip Vrbanac, predsjednik Matice umirovljenika Sisačko-moslavačke županije.

- Vjerojatno smo se svi javili iz potrebe jer iz svojih sredstava ne možemo pratiti sve programe koji se od nas očekuju. Isto tako vjerujem da svi vi imate svoje aktivnosti i van županije, da se družite i da su vam za to potrebna sredstva. Svi mi izdvajamo većinu svojih sredstava za te potrebe, ali nam nisu dostatna i još jednom zahvaljujem županiji na razumijevanju što nam ipak pomaže dobrim dijelom, jer svima nam je pola godine već prošlo i već smo dio potrošili, ali znat ćemo upotrijebiti i ova sredstva.

Također, svima je zaželio sretan život i da što više provedu u radu svojih udruga i da se zalažu za njihov boljitak.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti