SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA Udruga osoba s invaliditetom otvorila ljetni sportski kamp 'I ja to mogu'

Osobama s invaliditetom udruga će tijekom srpnja, kolovoza i rujna omogućiti kupanje u Topuskom, sportsko-rekreativna druženja u Centru Capriccia u Nebojanu te odlaske u Bowling club na kuglanje u Zagreb

 

Odlaskom na kupanje u Top terme Topusko Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije krenula je i ove godine s provedbom projekta ljetnog sportskog kampa 'I ja to mogu'.

Vodeći se osnovnim ljudskim pravom da bavljenje sportom ne smije biti povlastica, već pravo dostupno svima, Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije i ovog je ljeta osmislila zabavno-rekreativne aktivnosti kroz projekt pod nazivom Ljetni sportski kamp 'I ja to mogu', kojeg financira Grad Petrinja kroz javni natječaj za financiranje projekata i programa udruga u iznosu 15.000,00 kuna. Donatori projekta su Top terme Topusko koje daju besplatan ulaz na bazen te Capriccia centar i Bowling club koji dodatno daju neke besplatne sadržaje.

Djeci s teškoćama u razvoju i mladima te osobama s invaliditetom udruga će tijekom srpnja, kolovoza i rujna omogućiti kupanje u Topuskom, sportsko-rekreativna druženja u Centru Capriccia u Nebojanu te odlaske u Bowling club na kuglanje u Zagreb.

Sport za ovu grupu korisnika udruge ima veću važnost nego u slučaju prosječnog čovjeka, obzirom da spadaju u skupinu kojoj treba sustavna rehabilitacija neophodna za očuvanje elementarne fizičke kondicije i pokretljivosti. Udruga nastoji pružiti te kontinuirano razvijati nove oblike socijalnih usluga, a dodatno ovim projektom osmišljavaju njihovo slobodno vrijeme, a samim tim i socijalnu uključenost u život zajednice.

Pružanje kvalitetnih aktivnosti slobodnog vremena u kojima će se poticati samostalnost, emocionalni razvoj i socijalna integracija djece s teškoćama u razvoju doprinose njihovom kvalitetnom provođenju slobodnog vremena, kod nekih i stjecanje novih znanja i vještina te novih iskustava kroz sportske aktivnosti.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti