DOBRA VIJEST Donatori omogućili novu kuću Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac

Udruga Jaglac planira započeti s razvojem društvenog poduzetništva u novom prostoru koji bi trebao osigurati veću financijsku stabilnost Udruge i ujedno omogućiti zapošljavanje korisnika i drugih ranjivih skupina

 

Prije dva tjedna bio je veliki  dan za udrugu koja okuplja osobe s intelektualnim teškoćama jer je simboličnim presijecanjem vrpce jednog od donatora, Danijela Smiljanića, Udruga Jaglac dobila novu kuću u ulici Kralja Zvonimira na kućnom broju 181.

Na prigodnoj svečanosti okupili su se brojni gosti, među kojima i obitelj Danijela Smiljanića, koja je zajedno s obitelji svoga kuma, Tomislava Zelića, koji živi i radi u Njemačkoj, kupila kuću. Svečanosti su nazočili predstavnici srodnih udruga iz Belišća, Slatine i Vukovara, te predstavnici civilnog, javnog i poslovnog sektora iz Orahovice, ali i šire iz Virovitičko-podravske županije.

Predsjednica Udruge Jaglac, Đurđa Šimatović, zahvalila je donatorima - Obitelji Smiljanić i Zelić kao i svima onima koji su doprinijeli na bilo koji način u realizaciji sna udruge Jaglac, a u nastavku svečanosti video prezentacijom predstavila je rad udruge i planove za blisku budućnost. Udruga Jaglac planira započeti s razvojem društvenog poduzetništva u novom prostoru koji bi trebao osigurati veću financijsku stabilnost Udruge i ujedno omogućiti zapošljavanje korisnika i drugih ranjivih skupina.

 

Danijel Smiljanić, jedan od dva donatora ispričao je kako je došlo do realizacije ovog projekta: - Moj kum i ja smo odrasli zajedno u Njemačkoj. Razgovarali smo jednom prigodom o životu, i došli smo do teme Jaglaca. Nakon toga on se odlučio pomoći i eto zajedno smo učinili dobro djelo za ove ljude. Zahvala ide ipak svim volonterima koje rade u Udruzi, jer oni svoje slobodno vrijeme daju ovim divnim ljudima. Kum je poručio neka i dalje u Udruzi rade humano, jer dobro se dobrim vraća.

Prisutnima se obratila i gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin, u ime Grada Orahovice, zahvalila se obiteljima Smiljanić i Zelić na vrijednoj donaciji te istaknula udrugu Jaglac kao primjer dobre prakse koji bi i druge udruge trebale slijediti.

U ime ostalih nazočnih gostiju, obratio se i jedan od osnivača orahovačkog Jaglaca, a danas član Udruge Golubica iz Vukovara, Ivica Azenić.

Svečanost je nastavljena zajedničkim obilaskom cijelog kompleksa te prigodnim zabavnim programom.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti