VARAŽDIN Služba za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof

Novoizgrađeni objekt je opremljen sa 72 nova kreveta za palijativne pacijente, novim digitalnim RTG i UZV uređajem, setom opreme za hematološko-biokemijski laboratorij, endoskopiju te pulmološku dijagnostiku i omogućava pristup osobama s invaliditetom

 

Služba za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof Opće bolnice Varaždin je uspješno okončala provedbu projekta 'Izgradnja spojnog objekta između Odjela II i Odjela III sa servisnom internom prometnicom i opremanje Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof '.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija'.

Ukupni iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava u okviru ovoga projekta je iznosio 51.545.743,56 kuna, a njime je osigurana izgradnja i energetska obnova novog spojnog objekta bruto površine od 2.969,95 četvornih metara kojim su povezani Odjel 2 i Odjel 3 uz uspostavu nove servisne prometnice. Novoizgrađeni objekt je opremljen sa 72 nova kreveta za palijativne pacijente, novim digitalnim RTG i UZV uređajem, setom opreme za hematološko-biokemijski laboratorij, endoskopiju te pulmološku dijagnostiku.

Projekt doprinosi energetskoj uštedi, smanjenju troškova tekućeg i investicijskog održavanja te osigurava povećanje smještajnih kapaciteta i funkcionalnih sadržaja koji su bolnici nedostajali, ali omogućava i pristup osobama s invaliditetom te pacijentima smanjene pokretljivosti.

Ovim projektom se doprinosi ciljevima Operativnog programa: 'Konkurentnost i kohezija', Nacionalne strategije razvoja zdravstva za razdoblje od 2012.-2020. godine ali i Nacionalnog plana razvoja kliničkih bolničkih centara, kliničkih bolnica, klinika i općih bolnica u Republici Hrvatskoj od 2015. do 2016. godine (s kasnijim izmjenama/ dopunama) na način da se postiže veća učinkovitost bolničkoga sustava i njegova održivost kroz smanjenje broja prijema na akutne bolničke odjele i to na način da se osigura prijelaz na jeftinije oblike liječenja pacijenta koji uključuje skrb unutar dnevne bolnice/jednodnevne kirurgije.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti