DOBRA VIJEST Gradonačelnik Bandić najavio izgradnju rehabilitacijskog centra za djecu oboljelu od malignih bolesti

Napravit ćemo konačno tu kuću da ne morate biti više podstanari. To je moje obećanje i apel razumnima da stavimo glave skupa i konačno napravimo taj dom, dom ljubavi, kazao je Bandić

 

Djeca oboljela i liječena od malignih bolesti iz cijele Hrvatske konačno će dobiti rehabilitacijski centar, obećao im je to gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić koji ih je posjetio na ljetovanju u Fužinama, navodi Totalinfo.hr.

Program 'Rehabilitacija i psihološka podrška djeci oboljeloj i liječenoj od malignih bolesti i njihovim obiteljima' organizira se u sklopu splitske Udruge Sanus.

Imamo večernja natjecanja, igramo se, družimo, gledamo filmove, zabavljamo se, drago nam je što smo došli ovdje, da se svi opet nađemo, kao i uvijek, sretni smo što smo skupa i stekla sam puno prijatelja.

'Radimo svašta, navečer je Vrabac, imamo natjecanja, družimo se po sobama, imamo pidžama party, Miss i Mistera kampa, naj friz'.

Uz prijateljice Laru i Martu i Nina tvrdi da im je ovo drugi dom, a o odgajteljima i najdražoj igri Vrabac kaže:

Super se brinu, oni su dobri, sve nam dopuštaju i sve je odlično. Vrabac je igra u kojoj pišemo na papiriće kakav nam je bio dan i što želimo da nam se sutra ostvari'.

U kampu je trenutno 20 djece, a prijašnji su bili veći zbog čega je u njima moglo boraviti više djece.

- Skučeni smo i tražimo rješenja - kaže predsjednica Udruge Sanus Boženka Anić.

Imali smo puno puno obećanja, a od našeg centra nema još ništa. Naša djeca prolaze put križa i nakon dugog liječenja, zaslužili su imati svoju kućicu, gdje će biti sami, svoj na svome i da će disati punim plućima te da će biti puno više djece iz cijele Hrvatske. Mi tražimo jedno mjesto koje će biti siguran dom za ovu djecu.'

Iako zahvaljuje svim vladama na dosadašnjem trudu, poručuje da su 'heroji života ova djeca i da su zaslužili puno više'. Od 2009. godine traže rehabilitacijski centar, projekt je gotov i čeka u ladici.

 

Gradonačelnik Bandić najavio je izgradnju nove kuće.

- Napravit ćemo konačno tu kuću da ne morate biti više podstanari. To je moje obećanje i apel razumnima da stavimo glave skupa i da konačno napravimo taj dom, dom ljubavi - rekao je gradonačelnik Bandić.

Udruga Sanus okuplja roditelje djece oboljele i liječene od malignih bolesti diljem Hrvatske, a rehabilizacijski centar trebao bi se graditi u planinskom dijelu.

Anita Blažinović