UDRUGA OSMIJEH Vrijedna oprema za terapijsko jahanje za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom

Zahvaljujući kontinuiranom provođenju aktivnosti na konju za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju, Udruga Osmijeh postala je jedna od vodećih organizacija koja kontinuirano provodi terapijski program u Republici Hrvatskoj

 

U Udrugu Osmijeh stigla je potrebna oprema za provedbu programa terapijskog jahanja u ukupnoj vrijednosti 7.389,20 kuna.

Oprema je kupljena zahvaljujući u lipnju provedenoj humanitarnoj akciji 'Zajedno za osmijeh' u organizaciji Udruge volontera Podravke – PULS, Ludens teatra i Komunalca d.o.o. te zahvaljujući donacijama tvrtke Bauwerk Boen d.o.o. i Sunce i partneri d.o.o.

Kupljena je:

- oprema za jahanje, jahače i konje (zaštitni prsluci, podsedlice, kolan s ručkama, uzda, lonža i lonžirni bič, ular, povodac, uzengijski remeni, sigurnosne uzengije)

- oprema i preparati za zaštitu od insekata (maske, kapice, deka, sprejevi, ogrlica protiv insekata)

- dodaci za konje terapeute (preparati za njegu kopita, vitaminski preparati. sol za konje, šampon za konje, sprej za grivu i rep).

- S obzirom na to da su pojedine stavke Udruzi bile potrebne, ali smo njihovu kupovinu često prolongirali zbog nedostatka financijskih sredstava, ova donacija je od velikog značaja za našu Udrugu jer će nam omogućiti da radimo još bolje i kvalitenije, na zadovoljstvo naših 28 malih - velikih jahača, ali i na zadovoljstvo naših vrijednih kobila Camille i Dorine kojima ćemo pojedinim stavkama uvelike olakšati njihov posao konja terapeuta – kazali su iz Udruge na Facebook stranici.

Zahvaljujući kontinuiranom provođenju aktivnosti na konju za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju, Udruga Osmijeh postala je jedna od vodećih organizacija koja kontinuirano provodi terapijski program u Republici Hrvatskoj za veliki broj korisnika.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti