ŠIBENIK Odobrena sredstva za nabavu lifta za osobe s invaliditetom na bazenu u Crnici

Bazen koriste različite sportske udruge te brojni građani, među kojima i osobe s tjelesnim invaliditetom, hrvatski ratni vojni invalidi te slabije pokretne osobe, stoga je bilo nužno olakšati im pristup bazenu

 

Grad Šibenik uspješno je ostvario sredstva Ministarstva hrvatskih branitelja za projekt nabave prijenosnog lifta za osobe s invaliditetom za Športski centar Bazeni Crnica.

-Veseli nas što je Ministarstvo prepoznalo ovaj projekt te što će ulaz i izlaz u vodu na bazenu u Crnici konačno biti prilagođen našim najranjivijim sugrađanima. Bazenom upravlja Javna ustanova 'Športski objekti Šibenik', a koriste ga različite sportske udruge te brojni građani među kojima i osobe s tjelesnim invaliditetom, hrvatski ratni vojni invalidi te slabije pokretne osobe, stoga je bilo nužno olakšati im pristup bazenu. Realizacijom projekta svi oni moći će nesmetano koristiti bazen te provoditi terapiju plivanjem. Osim toga, u ovaj projekt uključila se i šira zajednica sudjelovanjem u humanitarnim akcijama kroz prodaju lampiona u sklopu Adventure te sudjelovanjem na ovogodišnjoj Biciklijadi kada su prikupljena sredstva preusmjerena udruzi Aurora koja skrbi o oboljelima od cerebralne i dječje paralize i ostalim osobama s tjelesnim invaliditetom -  kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Grad Šibenik projekt prijenosnog lifta za osobe s invaliditetom prijavio je na Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom Ministarstva hrvatskih branitelja koji je bio otvoren od 30. siječnja do 28. veljače 2019. godine. Ukupan iznos koji je Gradu Šibeniku stavljen na raspolaganje za potrebe projekta iznosi 25 tisuća kuna dok je procijenjena vrijednost projekta 55.990 kuna.

Po potpisivanju ugovora o sufinanciranju pristupit će se nabavi prijenosnog lifta te njegovoj ugradnji na bazenu u Crnici.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti