IVAN KIŠIĆ Mladić s invaliditetom hitno treba pomoć za robotsku neurorehabilitaciju

Išao sam na neke preglede, između ostalog i polikliniku Glavić u Zagrebu. Oni se bave robotskom neurorehabilitacijom. Fora je u tome da robot 'natjera' zdravi dio mozga da preuzme funkciju oštećenog. Stvaraju se nove sinapse u mozgu, poručio je uz ostalo Ivan

 

Ivan Kišić, mladić s cerebralnom paralizom, na svom je Facebook profilu objavio apel za pomoć, koji prenosimo u cijelosti:

- Ljudi, trebam vašu pomoć! Znate da bolujem od cerebralne paralize. Dugo sam razmišljao da li ovo podijeliti s vama ili ne, ali ako hoću ovo realizirati nemam druge opcije. Sad kad sam gotov s faxom, odlučio sam se posvetiti svom zdravlju. Išao sam na neke preglede, između ostalog i polikliniku Glavić u Zagrebu. Oni se bave robotskom neurorehabilitacijom. Fora je u tome da robot 'natjera' zdravi dio mozga da preuzme funkciju oštećenog. Stvaraju se nove sinapse u mozgu. Bio sam tamo i čuo razna pozitivna iskustva ljudi.

Napravili su mi plan rehabilitacije, ali cijena je ogromna: 7.500 kuna tjedno, s tim da jedan ciklus traje 12 tjedana. Dobro je to što se plaća svaki tjedan pojedinačno, tako da se može i prekinuti terapija, a opet, ono što je dotad postignuto liječenjem ostaje. Ovo mi je vrlo nezgodno, jer su me i prije pojedini ljudi na cesti smatrali prosjakom. Evo, sad vas zaista, s velikom neugodnošću, molim, da svatko tko može i koliko može pomogne da si skupim barem za jedan tjedan terapije. Znam da nisu najbolja vremena, ali eto. Već mi je i sad prekasno, na pragu sam tridesete, ali da mi se poboljša kvaliteta života koliko je moguće. Unaprijed hvala svima od srca – napisao je Kišić.

Za sve koji su voljni pomoći, podaci za uplatu: IBAN: HR6423600003200349124, Milivoj Kišić (otac od Ivana), Franjevačka ulica 7, 42000 Hrašćica, Varaždin, Hrvatska.

Klaudija Klanjčić