HRVATSKI SAVEZ GLUHOSLIJEPIH DODIR Znanstveno-stručna konferencija ‘Rezultati (ne)podržavajuće okoline’

Tema konferencije je usvajanje jezika i važnost rane intervencije kod gluhe, nagluhe i gluhoslijepe djece te osiguravanje kvalitetne podrške u obrazovnom sustavu

 

Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir, u suradnji s Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Učiteljskim fakultetom, organizira 3. Međunarodnu znanstveno-stručnu konferenciju ‘Rezultati (ne)podržavajuće okoline’, koja će se održati 21. studenoga 2019., Avenija Većeslava Holjevca 10 u Zagrebu, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva kulture, Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Grada Zagreba.

Tema konferencije je usvajanje jezika i važnost rane intervencije kod gluhe, nagluhe       i gluhoslijepe djece te osiguravanje kvalitetne podrške u obrazovnom sustavu.

Cilj je osvijestiti osobe koje rade s gluhom, nagluhom i gluhoslijepom djecom, ali i širu javnost te sve zainteresirane koji dolaze u doticaj s ovom populacijom o načinu na koji usvajaju jezik i što se događa kada dijete ne izložimo prirodnom jeziku na vrijeme. Također, organizatori konferencije žele naglasiti koliko je bitno osigurati i unaprijediti inkluzivno okruženje za gluhu, nagluhu i gluhoslijepu djecu koja su zanemarena od strane sustava.

Konferencija je namijenjena odgojiteljima, učiteljima, prevoditeljima u vrtiću, prevoditeljima u nastavi, pedagozima, logopedima, fonetičarima, edukacijskim rehabilitatorima, psiholozima, znanstvenicima, studentima, ostalim stručnjacima koji rade s gluhom, nagluhom i gluhoslijepom djecom te njihovim roditeljima.

Prijava je obavezna za sve sudionike (aktivne i pasivne), a može se napraviti putem linka docs.google.com/forms/d/19YShM8OltyoUrIBaW04nvipFO2NeRgUfhgUdW5VSDic/edit.

Više informacija dostupno je na stranici dodir.hr. Kontakt: conference@dodir.hr.

In Portal

 

Povezane vijesti