LABRADORICA FANCY POMAŽE DJECI Porečki vrtić bogatiji za novog člana – terapijskog psa

Uključivanje terapijskog psa u svakodnevni život i postojeće rehabilitacije/terapije djeluje na različite aspekte razvoja mališana – njihov senzomotorički, sociokognitivni, komunikacijski te emotivni razvoj

 

Porečki Dječji vrtić 101 dalmatinac od rujna 2018. provodi projekt Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt predviđa provođenje smjenskog programa rada i produljenog boravka djece u dječjem vrtiću, kraći sportski program za djecu predškolske dobi, Montessori program, program rane stimulacije osjetila-senzorna integracija te kao tek drugi vrtić u Hrvatskoj i program terapijskog psa.

Tako je DV 101 dalmatinac ove godine postao bogatiji za još jednog člana. Fancy, crna dvoipogodišnja labradorica, školovala se u zagrebačkom Centru za rehabilitaciju Silver.

- Sudjelovanje terapijskog psa upotpunjava rad s djecom s teškoćama u razvoju, ali i rad sa svom ostalom djecom kojoj treba mali poticaj ili pomoć 'tete' na četiri šape - rekla je direktorica vrtića Jasna Nujić, napomenuvši kako uključivanje terapijskog psa u svakodnevni život i postojeće rehabilitacije/terapije djeluje na različite aspekte razvoja djece – njihov senzomotorički, sociokognitivni, komunikacijski te emotivni razvoj.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti