VLADA RH Divjak pozvala na sastanak osnivače škola i udruge uključene u proces osiguravanja pomoćnika u nastavi

Tema sastanka je osiguravanje potpore pomoćnika u nastavi i stručno-komunikacijskih posrednika u skladu s Pravilnikom o osnovnoškolskom i srednjoškolskom odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju

 

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak sazvala je za petak, 20. rujna sastanak na temu osiguravanja pomoćnika u nastavi, a poziv je upućen osnivačima škola, odnosno gradovima i županijama, te udrugama uključenima u taj proces, potvrđeno je Hini iz resornog ministarstva.

Tema sastanka je osiguravanje potpore pomoćnika u nastavi i stručno-komunikacijskih posrednika u skladu s Pravilnikom o osnovnoškolskom i srednjoškolskom odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju te Pravilnika o pomoćnicima u nastavi i stručnim komunikacijskim posrednicima.

Na sastanku će se analizirati ovogodišnji proces, a započet će se i dogovori o daljnjem unapređenju odgoja i obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju.

Broj odobrenih pomoćnika u nastavi ove je godine znatno povećan u odnosu na prethodne – 4.000 u odnosu na 1.361 prije pet te 209 prije deset godina.

Problem pomoćnika u nastavi aktualiziran je nakon što je na društvenim mrežama objavljena fotografija dječaka iz Slavonskoga Broda koji sjedi i plače ispred škole čekajući asistenta.

Grad Slavonski Brod nakon toga je priopćio da je posrijedi bila pogrešna procjena škole da mu prvoga dana nastave pomoćnik nije potreban, dok je Ministarstvo istaknulo da je pomoćnik u nastavi odobren na vrijeme, još 28. srpnja.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti