SLAVONSKI BROD U novoj školskoj godini osigurani su pomoćnici u nastavi za 65 učenika

Kroz projekt je u školskoj godini 2019./2020. zaposlen 51 pomoćnik u nastavi te dva stručna komunikacijska posrednika, koji će pružati pomoć 65 učenika

 

U skladu s redovnom procedurom i stvarnim potrebama, Grad Slavonski Brod je od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatražio suglasnost za uključivanje tri pomoćnika u nastavi za tri učenika prvoga razreda osnovne škole Bogoslav Šulek, za što je dostavljena sva tražena popratna dokumentacija. Temeljem toga, Ministarstvo je 28. srpnja 2019. izdalo suglasnost iz koje je vidljivo da se ista daje na uključivanje jednoga pomoćnika u nastavi za tri učenika pa je Grad, poštujući mišljenje resornog Ministarstva, donio Odluku o uključivanju pomoćnika u nastavi za tri učenika prvoga razreda.

Naime, osnivač osnovnih škola, u ovom slučaju Grad Slavonski Brod, dužan je na temelju realnih potreba osnovnih škola Ministarstvu znanosti i obrazovanja podnijeti Zahtjev za dobivanje suglasnosti za uključivanje pomoćnika u nastavi ili stručnog komunikacijskog posrednika, nakon čega Ministarstvo analizira Zahtjev te daje ili odbija traženu suglasnost.

Provedbom projekta 'Helping - faza III' Grad Slavonski Brod osigurava pomoćnike u nastavi i stručne komunikacijske posrednike u svim osnovnim školama kojima je Grad osnivač. Kroz projekt je u školskoj godini 2019./2020. zaposlen 51 pomoćnik u nastavi te dva stručna komunikacijska posrednika, koji će pružati pomoć 65 učenika.

- Budući da je prvi dan škole za učenike prvih razreda osnovnih škola organizirana samo priredba u prisustvu roditelja, nakon čega je slijedilo upoznavanje s učiteljicom bez održavanja nastave, iz osnovne škole Bogoslav Šulek procijenjeno je da pomoćnici u nastavi učenicima prvog dana nastave neće biti potrebni. Žao nam je ako je zbog krive procjene, umjesto pun smijeha, za neke prvi dan škole bio stresan. Već od utorka, kada kreće redovna nastava, pomoćnici će biti uz učenike kojima su dodijeljeni, o čemu su i roditelji pravovremeno obaviješteni - poručili su iz Grada kao komentar na sliku dječaka s autizmom koji plače jer ga nije dočekao njegov pomoćnik.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti