INTERVJU, EDO MAAJKA Osobe s invaliditetom, no sikiriki jer vas voli Maajka

Ovoga će petka, u sklopu Rujanfesta, na zagrebačkom Bundeku Edo Maajka održati još jedan nastup sa svojim hvaljenim bendom.  O svirci, albumu 'Put u plus' i mnogim drugim zanimljivostima porazgovarali smo s ovim istinskim velikanom regionalne glazbene scene.

 

Prošlo je desetak mjeseci od velikog koncerta u Domu sportova. Kako si na kraju njime zadovoljan i općenito s reakcijama na album 'Put u plus'?

- Zadovoljan sam, svirali smo nove pjesme u cijeloj regiji, dosta dobrih festivala, album je i dobio par nagrada od strane struke. Baš spremamo video s koncerta u Domu Sportova za naslovnu pjesmu 'Put u plus'.

Nastupaš na Bundeku u sklopu Rujan festa, što pripremaš s bendom za ovaj koncert?  

- Svirat ćemo nove i stare pjesme u novijim aranžmanima, bit će zestoko. Složio sam odličan bend i mislim da bi svakako to trebali doći poslušati.

Ovoga ljeta si dosta svirao po regiji, a između ostalog ti se dogodila i jedna neugodna situacija s organizatorima jednog festivala u Međugorju.  Ispričaj nam ukratko što se dogodilo i kako si to doživio.

- Organizatori su pozvali Martinu Mlinarević, a onda su se sjetili da oni ideološki mrze Martinu. Htjeli su je maknuti s programa, a ona se požalila na to pa su organizatori poslali novinarima nekakvu izjavu u kojoj objašnjavaju otkaz Martine time što se boje da ih ona neće uvrijediti za vrijeme nastupa kako sam ih ja povrijedio za vrijeme svog nastupa u Čitluku. To je totalna glupost i pretjerivanje i pravljenje nekog skandala gdje ga nema samo zato da bi se opravdali oko Martine. Uglavnom, balkanska posla.

Planiraš li uskoro neke nove stvari i u kojoj varijanti?

- Planiram dosta toga za iduću godinu, ove ću probati završiti još jedan ili dva videa za pjesme s albuma 'Put u plus' i bacam se na novo u proljeće.

Jedna od tvojih posljednjih suradnji je gostovanje na prvom albumu tuzlanske hardcore grupe Urban instinkt. Uvijek si volio žestok zvuk, kako ti je to bilo raditi?

- Lako i s guštom, u bendu mi svira kum Edo, to je ekipa s Jale, momci koji uživaju u rifovima i rade to za srce i dušu. Snimili smo to jako brzo. Volim hardcore i cross over, a ovi momci su doktori za to.

Za kraj, što bi poručio našim čitateljima i općenito osobama s invaliditetom?

- No sikiriki ljudi, čuvajte jedni druge. Voli vas Maajka.

Razgovarao: Marko Baković

 

Povezane vijesti