RAZVOJNA AGENCIJA MRAV Projekt 'Zaposli se i ti' koji uključuje i osobe s invaliditetom

Očekivani rezultati projekta su ojačani ljudski, odnosno stručni kapaciteti 42 nezaposlena pripadnika ranjivih skupina i 20 učenika srednjih škola te pet osoba s invaliditetom s područja Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije

 

Razvojna agencija Mrav d.o.o. na početnoj je konferenciji predstavila EU projekt 'Zaposli se i ti', čiji je i nositelj, a partneri su Veleučilište u Karlovcu, Hrvatski zavod za zapošljavanje, područni uredi Karlovac i Kutina, Pučko otvoreno učilište Kutina, Srednja škola Tina Ujevića Kutina i Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije.

U sklopu projekta izrađena su i verificirana dva nova programa osposobljavanja odraslih 'Prerađivač i proizvođač ljekovitog bilja i prirodne kozmetike i prirodne kozmetike' i 'Grafički dizajn'.

Programi obrazovanja su izrađeni u suradnji s Veleučilištem u Karlovcu s ciljem da se obrazuju kadrovi koji nedostaju na tržištu rada.

Za polaznike programa bit će organizirana i stručna praksa 'Prerađivač i proizvođač ljekovitog bilja' i 'Grafički dizajn' kod poslodavaca na području Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije. Projekt će se provoditi do rujna 2020. godine, a vrijednost je projekta 934 tisuće kuna te je sufinanciran u stopostotnom iznosu bespovratnih sredstava iz EU socijalnog fonda kroz operativni program 'Učinkoviti ljudski potencijali'.

Očekivani rezultati projekta su ojačani ljudski, odnosno stručni kapaciteti 42 nezaposlena pripadnika ranjivih skupina i 20 učenika srednjih škola te pet osoba s invaliditetom s područja Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije; Izrađena i verificirana dva nova programa osposobljavanja odraslih 'Prerađivač i proizvođač ljekovitog bilja i prirodne kozmetike' i 'Grafički dizajn'; Proveden program JOB kluba za 20 učenika srednje škole na području Grada Kutine.

Anita Blažinović

 

 

Povezane vijesti