MIROSLAV VRANKIĆ Poziv osobama s invaliditetom na konferenciju 'Asistivna tehnologija i potpomognuta komunikacija'

Više od 20 vrhunskih predavača iz deset zemalja i ove će godine prezentirati upotrebu asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije u svakodnevnom životu osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju

 

Jedinstvena Konferencija 'Asistivna tehnologija i potpomognuta komunikACija' (www.ataac.eu), na temu napredne tehnologije, održava se već četvrtu godinu zaredom, a ove godine, 15., 16. i 17. listopada, u hotelu Westin u Zagrebu.

Na ovogodišnjoj ATAAC konferenciji osobe s invaliditetom i ostala zainteresirana javnost imat će priliku isprobati jedan od novih proizvoda – 'All in One' (AiO) računalo. U sklopu Male učionice moći će isprobati desetke pomno odabranih aplikacija koje su razvrstane ovisno o području razvoja koje potiču, a koje prate nacionalne kurikulume za predškolski i osnovnoškolski odgoj i obrazovanje.

- O uspjehu konferencije govori i činjenica da ima već više od 1800 prijavljenih sudionika – kaže Miroslav Vrankić, profesor na Tehničkom fakultetu Rijeka i jedan od organizatora.
- Veliki interes rezultirao je time da su prvi i treći dan Konferencije u potpunosti popunjeni, a za drugi dan Konferencije (16. listopada) ostalo je još jako malo slobodnih mjesta, stoga požurite s prijavama i osigurajte svoje mjesto! Važna napomena je da osobe s invaliditetom imaju besplatan pristup programu drugog dana konferencije.

Više od 20 vrhunskih predavača iz deset zemalja i ove će godine, kroz predavanja, radionice i predstavljanje praktičnih primjera, prezentirati upotrebu asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije u svakodnevnom životu osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju.

Konferencija također promiče i vrijednosti volontiranja, te u organizaciji sudjeluje 70 studenata volontera.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti