APEL OBITELJI LJUTIĆ Suprug Dino moli za pomoć bolesnoj ženi kojoj je tumor uzrokovao invaliditet

Kod Ane Mari jedan je kralježak potpuno 'pojeden', a drugi načet. Prognoze su bile takve da se govorilo da će, ako preživi, biti 'biljka s invaliditetom'

 

Dino i Ana Mari iz Zagreba hitno trebaju pomoć, budući je 38-godišnjoj majci dvoje djece prije nešto više od dvije godine, tijekom trudnoće, dijagnosticiran tumor dojke s metastazama po cijelom tijelu, koji je trenutno u fazi mirovanja.

Kako je objavljeno na portalu slobodnadalmacija.hr, suprug Dino, podrijetlom iz Benkovca, rekao je kako je najviše stradala kralježnica. Od 2017. godine, kada se rodilo drugo dijete, majci su liječnici prognozirali najgore, međutim jaka volja za preživljavanjem je i dalje drži na životu.

Ujedno je pojašnjeno da je jedan kralježak potpuno 'pojeden', a drugi načet. Prognoze su bile takve da se govorilo da će, ako preživi, biti 'biljka s invaliditetom'. Nakon hitnog carskog poroda, dječačić je rođen kao neurorizično dijete s krvarenjem u mozgu prvog stupnja, a danas je pod svakodnevnom kontrolom liječnika, ali dobro.

Majka je uspjela preživjeti, primarna bolest je pod kontrolom, ali pojavili su se novi problemi u obliku epileptičnih napadaja, i to po nekoliko puta dnevno, koji su prerasli u neepileptičke psihogene, što iziskuje dodatna istraživanja i liječenje u Hrvatskoj.

- Skupljamo novac već duže vrijeme, šaljemo po portalima, medijima i javnim servisima molbe za pomoć i informacije o našoj situaciji, ali sve skupa to ide jako sporo. Skupljamo za kognitivnu neurorehabilitaciju koju bi team stručnjaka radio u Hrvatskoj. Vanjske klinike tu nam ne mogu pomoći jer se radi o vježbama koje se izvode na hrvatskom jeziku tako da, nažalost, ovisimo o ovoj jednoj ponudi. U tih minimalnih godinu dana vježbanja bi bili uključeni neurolozi, logopedi, fizijatri, fizioterapeuti, psiholozi, psihijatri. Samo želim da ona što duže i kvalitetnije boravi uz svoju djecu... –zamolio je suprug Dino za pomoć i dodao kako se Ana Mari u KBC-u Rebro liječi od tumora, a ovaj petak, 4. svibnja, idu na kontrolu pa će vidjeti u kojoj je fazi ova opasna bolest.

- Tumor je zaustavljen i u fazi mirovanja i želimo da tako što dulje ostane, a nadamo se i čudu - da se počne povlačiti samo od sebe. Liječnici su zadovoljni jer su ga zasad zaustavili, a prognoze nam više ni ne daju – rekao je suprug.

Kako je objavila Slobodna Dalmacija, za godinu do godinu i pol dana rehabilitacije, što uključuje 'hranu za mozak', medikamente i team stručnjaka, treba im 400 tisuća kuna bez PDV-a i popusta, što je nešto manje od pola milijuna kuna s PDV-om.

- Zasad smo daleko od cilja, ali nadamo se da ćemo uspjeti. Ostatak iznosa moramo skupiti što prije jer nam je vrijeme ograničeno da bi se supruga mogla oporaviti i naučiti riječi te druge stvari koje je zaboravila. Mozak ima tri godine da se pokuša spasiti, a nama su dvije već prošle. Zato nemamo puno vremena - požalio se suprug.

Dino i njihovo dvoje maloljetne djece nadaju se da će se naći dovoljno ljudi dobrog srca koji će uplatiti novac na broj računa i pomoći im skupiti pola milijuna kuna za liječenje mame Ana Mari.

Svi koji žele pomoći, mogu uplatiti na račun:

HR9423400093112557332, DINO LJUTIĆ

PBZGHR2X (za inozemne uplate).

Klaudija Klanjčić