SOIH Hrvatski simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem

Simpoziju će nazočiti više od 250 osoba, predstavnika nacionalnih saveza i udruga osoba s invaliditetom s područja cijele Republike Hrvatske, predstavnika krovnih organizacija iz regije te Europskog foruma osoba s invaliditetom

 

Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH od 1996. godine tradicionalno organizira Hrvatski simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem, najveći godišnji skup osoba s invaliditetom u regiji.

Ovogodišnji, 24. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem, održat će se 21. i 22. listopada 2019. u Zagrebu, Hotel Aristos, pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Zagreba.

Simpoziju će nazočiti više od 250 osoba, predstavnika nacionalnih saveza i udruga osoba s invaliditetom s područja cijele Republike Hrvatske, predstavnika krovnih organizacija iz regije te Europskog foruma osoba s invaliditetom čija je SOIH članica.

Posebno veseli činjenica da će na Simpoziju aktivnu ulogu imati izvršna direktorica Europskog foruma osoba s invaliditetom (European Disability Forum) Catherine Naughton te član Svjetske organizacije osoba s invaliditetom (Disabled People International) Giampiero Griffo, što će značiti priliku da se uoči predsjedanja RH Vijećem Europske unije rasprave i donesu zaključci o aktualnim problemima i izazovima osoba s invaliditetom kako na nacionalnoj, tako i na europskoj razini i svjetskoj razini.

In Portal

 

Povezane vijesti