HRVATSKE ŽELJEZNICE Nove podizne platforme za osobe s invaliditetom na željezničkim kolodvorima

Navedeno je da bi ove rampe trebale omogućiti da osobe s invaliditetom mogu češće koristiti željeznički putnički prijevoz za svoja putovanja

 

Tvrtka HŽ Putnički prijevoz d.o.o. izvijestila je kako je tvrtka HŽ Infrastruktura d.o.o. dovršila postupak nabave te da su tijekom listopada na deset željezničkih kolodvora na području Hrvatske postavljane nove podizne platforme koje su u funkciji od 1. studenoga 2019. godine – objavljeno je na službenim stranicama Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.

Navedeno je da bi ove rampe trebale omogućiti da osobe s invaliditetom mogu češće koristiti željeznički putnički prijevoz za svoja putovanja.

Naime, radi se o novim električnim podiznim platformama - ukrcajnim rampama, koje su postavljene na sljedećim željezničkim kolodvorima: Zagreb Glavni kolodvor, Vinkovci, Osijek, Slavonski Brod, Koprivnica, Varaždin, Rijeka, Split, Split Predgrađe i Sisak.

Za željeznički kolodvor - postaju Sisak je objavljena i napomena kako će zbog trenutnih radova na rekonstrukciji kolodvora podizna platforma biti u funkciji tijekom prve polovice mjeseca prosinca 2019. godine.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti