INKLUZIVNI DJEDICA Posebni susreti s Djedom Božićnjakom za djecu s teškoćama u razvoju

Uoči njegove velike noći, stotine posebnih događaja širom Sjedinjenih Američkih ponudit će djeci s teškoćama u razvoju priliku da posjete Djeda Božićnjaka u mirnijem okruženju

 

Čak 747 senzorno-prilagođenih događaja s Djedom Božićnjakom planirano je u 582 trgovačka centra u Sjedinjenim Državama i Kanadi ovih blagdana.

Takozvani ‘Santa Cares’ događaji uključivat će prigušena svjetla i tišu glazbu, piše Disability Scoop. Djed Božićnjak je posebno obučen prije svih događanja kako bi slušao roditelje i pravilno komunicirao s djecom s teškoćama u razvoju.

- Ponajprije, Djed Božićnja ostaje fleksibilan, stoji iza stolice ili kleči pored invalidskih kolica kako bi kamere mogle zabilježiti nezaboravne trenutke i osmijehe - rekla je Ruth Rosenquist iz organizacije Cherry Hill Programs, koja organizira događanja u suradnji s udrugom Autism Speaks.

Događanja ‘Santa Cares’ održavaju se u trgovačkim centrima prije nego što se otvore kako bi se omogućili susreti s Djedom Božićnjakom prije nego što stignu kupci.

Za sudjelovanje se od obitelji traži da unaprijed rezerviraju vrijeme kako djeca s teškoćama u razvoju ne bi morala čekati u redu.

Događanja će se održati 24. studenog, te 1. i 8. prosinca na različitim lokacijama u cijeloj Americi i otvorena su za pojedince svih dobnih skupina.

Damir Fatušić

 

Povezane vijesti