GRADONAČELNIK BANDIĆ Multikulturalnost, multietničnost i multikonfesionalnost su jamstvo najboljeg Adventa na svijetu

Tri godine smo pokorili Europu, najbolji u Europi, a sada tri godine smo najbolji na svijetu. Pobjeđujemo svaku godinu sebe, dižemo letvicu i takmičimo se sami sa sobom. To je najteže, istaknuo je Bandić

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u subotu je nakon otvorenja Adventa u Zagrebu istaknuo da su multikulturalnost, multietničnost i multikonfesionalnost jamstvo otvorenosti i sigurnosti i  najboljeg Adventa na svijetu. 

Napomenuo je da toga ne bi bilo da nema njegovih sugrađana.

- Otvoren, siguran grad Zagreb su conditio sine qua non (uvjet bez kojega se ne može) našeg Adventa. Ta multikulturalnost, multietničnost i multikonfesionalnost koje sam ugradio u sebe zadnjih 20 godina su jamstvo otvorenosti i sigurnosti i najboljeg Adventa na svijetu. Hvala svim mojim sugrađanima jer dok Zagrepčani i Zagrepčanke čuvaju svaki pedalj Grada mi smo sigurni da ćemo imati najbolji Advent na svijetu - istaknuo je Bandić na Trgu kralja Tomislava gdje je otvoren Ledeni park, najveće klizalište na otvorenom u ovom dijelu Europe.  

Bandić kaže da je u životu najteže raditi tri stvari - slušati, poslušati i pobijediti sebe.

- Mi smo slušali, učili od boljih, poslušali, naučili i postali najbolji. Nadmašili naše profesore. A sada moramo pobijediti sebe. Tri godine pobjeđujemo sebe. Tri godine smo pokorili Europu, najbolji u Europi, a sada tri godine smo najbolji na svijetu. Pobjeđujemo svaku godinu sebe, dižemo letvicu i takmičimo se sami sa sobom. To je najteže - istaknuo je Bandić.

Rekao je da je Ledeni park njegova originalna ideja od prije sedam godina kada je sa suradnicama Martinom Bienenfeld i Vesnom Šimić bio u Beču. 

- Ovo je jedinstveno, to je zaštitni znak grada i ja sam ponosan na to zajedno sa svojim suradnicima, a posebno sa svojim sugrađanima - istaknuo je gradonačelnik.  

Direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld rekla je da je Ledeni park postao i simbol zagrebačkog Adventa. 

Navela je da je na otvorenje "Adventa u Zagrebu" osim domaćih medija došlo i preko 20 stranih ekipa jer se "dobar glas o Adventu u Zagrebu koji je tri puta za redom bio najbolji u Europi čuo u cijelome svijetu". Najavila je da će zagrebačka Turistička zajednica u prosincu ugostiti 50 do 60 ekipa kako bi prenosili vijesti "ne samo o Adventu nego i o našem čarobnom gradu". 

Bienenfeld očekuje da će pogotovo zbog ekipa iz Švedske, Nizozemske i Irske i u tim zemljama dobiti interes za posjet Zagrebu za idući Advent, ali i tijekom cijele godine. 

Rekla je da ove godine očekuju da će biti "nešto malo jači" nego prošle godine kada je bilo 120.000 dolazaka i 230.000 noćenja u Zagrebu. Istaknula je da su smještajni kapaciteti u gradu gotovo potpuno popunjeni za vikende, a jako dobro su popunjeni i u tjednu tako da misle da će prosinac u Zagrebu završiti sa do pet postotnim povećanjem u odnosu na lanjski prosinac.   

 Advent u Zagrebu ove je godine u znaku Orašara , "globalnog simbola Božića". 

Hina

 

Povezane vijesti