ČAKOVEC Međimurci pokazali veliko srce na humanitarnom koncertu 'I ja bih na more'

Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač istaknuo je kako grad kojemu je na čelu nije prijatelj djece samo na papiru, već i u stvarnosti, što dokazuje i podupiranjem ovog i drugih projekta kada su u pitanju najmlađi

 

Društvo 'Naša djeca' Čakovec organiziralo je 3. prosinca humanitarni koncert 'I ja bih na more' u Centru za kulturu, unutar manifestacije 'Advent u gradu Zrinskih'.

Inače, Društvo već devetnaest godina provodi projekt 'I ja bih na more' za djecu iz socijalno osjetljivijih obitelji s područja grada Čakovca, a sredstva za ljetovanje sakupljaju se putem humanitarnih akcija

Uvodne riječi pozdrava i zahvalnosti prisutnima su na samom početku uputili Gordana Šoltić-Siladi, predsjednica Društva Naša djeca Čakovec i Stjepan Kovač, gradonačelnik Čakovca. Kako je objavljeno na emedjimurje.rtl.hr, Kovač je istaknuo kako Grad Čakovec nije prijatelj djece samo na papiru, već i u stvarnosti što dokazuje i podupiranjem ovog i drugih projekta kada su u pitanju najmlađi. Ujedno se zahvalio svima što su kupili ulaznice.

Kako je objavljeno na emedjimurje.rtl.hr, postojao je veliki interes i odazov za uključenje u manifestaciju. Tako su se na popisu našli Umjetnička škola Miroslav Magdalenić s učenikom Lovro Perencom na trubi uz klavirsku pratnju Davora Žličara, prof. na klaviru dok mu je mentor profesor Vjeran Vidović, Čakovečki mališani s voditeljicom Lanom Cvrtila, prof., Dječji vrtići Vjeverica i Cipelica s odgajateljicama Suzanom Kovač i Đurđicom Golik, Studio suvremenog plesa Teuta pod vodstvom Nikoline Mekovec, Dječji vrtić Stonoga i Dječji vrtić Cvrčak s odgajateljicama Jagodom Srša i Smiljanom Nedeljko, Plesni centar Livi pod vodstvom trenerica Diane Lesar i Anje Dobranić, Dječji vrtić Cvrčak - skupina Iskrice, odgajateljice Mirjana Lisjak i Kristina Barić, Čakovečke mažoretkinje, voditeljica Smiljana Nedeljko, Dječji vrtić žibeki – Čakovec, voditeljice Suzana Škudar i i Alenka Maslač, Plesni studio Vivona, voditeljice Ivana i Nela Pečerko te Karmen Kovačević, Dječji vrtić Bambi, voditeljica Ivana Pečerko i OŠ Belica s učiteljicom Gordanom Turk.

Uglavnom, predblagdanski program je održan pred prepunom dvoranom, a Međimurci su nanovo pokazali svoje veliko srce kad je u pitanju pomoć potrebitima.

Nakon jednosatne priredbe gradonačelnik Kovač je voditeljice nagradio cvijećem, kao simboličnim poklonom za doprinos u uspješnosti manifestacije.

Klaudija Klanjčić