UDRUGA MALI PRINC ĐURĐEVAC Održana početna konferencija projekta 'Za bolje sutra'

Voditeljica projekta Ana Muktić upoznala je prisutne sa ciljevima ovog projekta koji traje 18 mjeseci i čija je vrijednost 440.438,23 kuna koliko iznosi i EU potpora

 

U utorak 03. prosinca u Gradskoj knjižnici Đurđevac održana je početna konferencija projekta 'Za bolje sutra'. Na početku konferencije prisutnima se obratila Kristinka Štefan, predsjednica Udruge Mali princ i naglasila važnost ovog projekta koj će pružili mogućnost jačanja stručnih znanja, osnaživanja i unapređivanja vještina za pet nezaposlenih radno sposobnih članica Udruge s ciljem poboljšanja njihove zapošljivosti.

Predstavnici partnerskih organizacija Iva Gregurek Adaković, zaposlenica Centra za socijalnu skrb i Hrvoje Janči, gradonačelnik grada Đurđevca, izrazili su zadovoljstvo partnerstvom na projektu. Ratimir Ljubić, dožupan Koprivničko-križevačke županije i Željko Lacković, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća grada Đurđevca, čestitali su Udruzi na odobrenom projektu kroz koji se proširuje usluga podrške članovima Udruge.

Voditeljica projekta Ana Muktić upoznala je prisutne sa ciljevima ovog projekta koji traje 18 mjeseci i čija je vrijednost 440.438,23 kuna koliko iznosi i EU potpora te im predstavila planirane aktivnosti informatičkog opismenjivanja, verificiranog programa obrazovanja odraslih za poslove sakupljača, uzgajivača i prerađivača ljekovitog i aromatičnog bilja, radionice komunikacije, radionice razvoja kreativnosti, stručna putovanja i planiranu izložbu radova.

Na kraju konferencije svoje dojmove vezane za projekt su iznjele sudionice projekta Marija Matkov i Doris Sinković. 

Početnom konferencijom projekta 'Za bolje sutra' obilježen je Međunarodni dan osoba s invaliditetom, te je predsjednica Udruge Mali princ iskoristila priliku i čestitala svim osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima ovaj dan u nadi da će se njihova prava i dalje unapređivati kroz razvoj postojećih i uvođenje novih socijalnih usluga, a za što se Udruga Mali princ kontinuirano zalaže kroz projekte koje provodi i planira provoditi.

Konferenciji su nazočili članovi Udruga Mali princ Đurđevac, predstavnici Centra za socijalnu skrb Đurđevac, Odjela za djecu s teškoćama u razvoju Osnovne škole Đurđevac, grada Đurđevca i Koprivničko-križevačke županije, Gimnazije Đurđevac, Udruge Latice Koprivnica, Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica i medija.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti