FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE Odobrena sredstva za zapošljavanje 523 osobe s invaliditetom

O povećanom obimu kontinuirane podrške osobama s invaliditetom govori i podatak da Fond trenutno vrši kontinuirano refundiranje novčanih naknada i plaća za više od 2.600 zaposlenih osoba s invaliditetom

 

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom obavještava da su odobrena sredstva za novo zapošljavanje 523 nezaposlene osoba s invaliditetom na području Federacije Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz tog fonda.

Od te brojke, njih 457 će biti zaposleno putem poticaja za novo zapošljavanje osoba s invaliditetom, dok će 66 osoba s invaliditetom biti zaposleno u okviru programa podrške razvoju gospodarskih društava za zapošljavanje osoba s invaliditetom, kojih na području Federacije BiH ima 154.

Fond je od 2015. do danas podržao novo zapošljavanje 4.083 osobe s invaliditetom. Usporedbe radi, u razdoblju od osnivanja Fonda do 2015. godine podržano je zaposlenje ukupno 695 osoba s invaliditetom.

O povećanom obimu kontinuirane podrške osobama s invaliditetom govori i podatak da Fond trenutno vrši kontinuirano refundiranje novčanih naknada i plaća za više od 2.600 zaposlenih osoba s invaliditetom (zaposlenih pod posebnim uvjetima u Federaciji BiH), dok su na kraju 2014. godine vršene refundacije doprinosa i dijela plaće za tek 726 zaposlenih osoba s invaliditetom.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti