ČAKOVEC Gradonačelnik Kovač primio sportaše s invaliditetom Ninu Bašu i Nenada Vrbanca

Osim kao gradonačelnik, čestitam vam i kao sugrađanin jer mislim da svi građani itekako mogu biti ponosni što u svom gradu imaju takve izuzetne mlade sportaše, čestitao je Kovač, uručivši obojici prigodne poklone

 

 Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač  upriličio  je prošlog petka, 06. prosinca prijem za uspješne čakovečke sportaše s invaliditetom. U gradsku vijećnicu stigli su mladići, judaš Nenad Vrbanec te stolnotenisač Nino Baša, u društvu svojih trenera i obitelji.

Nenad Vrbanec prije samo nekoliko dana okitio se srebrnom medaljom i titulom svjetskog viceprvaka na Svjetskom prvenstvu za osobe s Down sindromom, održanom u Portugalu. Nenad je član Judo kluba Zrinski iz Čakovca, a u Portugal su ga pratili njegov trener Filip Šeketa i predsjednik kluba Ivica Jalšovec, koji su ujedno bili i na prijemu kod gradonačelnika Kovača. Skromnog svjetskog viceprvaka hvalili su njegovi klupski kolege, rekavši kako se radi o iznimno talentiranom mladiću punom entuzijazma i željom za treniranjem. Istaknuli su kako su natjecanja za osobe s Down sindromom rijetka, no već iduće godine u Turskoj će se održati prve svojevrsne Olimpijske igre, upravo za osobe s Down sindoromom, a Nenad Vrbanec će se, osim u judu, na tim igrama, najvjerojatnije natjecati i u plivanju jer također trenira i taj sport.

S druge strane, Nino Baša iz Ivanovca, uspješan je stolnotenisač, osoba s tjelesnim invaliditetom. Baša se kreće pomoću kolica, no to ga ne priječi da ostvaruje vrhunske sportske rezultate. Iza sebe ima nekoliko domaćih i inozemnih uspjeha, naslov državnog prvaka, a posljednji, ovogodišnji, dogodio se početkom ljeta u Francuskoj, na Europskim igrama mladih sportaša s invaliditetom, odakle se Nino vratio s brončanom medaljom iz ekipnog dijela natjecanja. Isto tako, prije nekoliko dana, Nino Baša je u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski primio prestižnu nagradu Zagrebačkog sportskog saveza osoba s invaliditetom, kao najbolji mladi sportaš s invaliditetom. Zbog nedostataka specijaliziranih trenera za rad s osobama s invaliditetom u Čakovcu, Nino odlazi na treninge i u Varaždin i Zagreb, što iziskuje dodatan trud i angažman.

Gradonačelnik Stjepan Kovač razgovarao je s mladićima i njihovom pratnjom, o uvjetima treniranja i natjecanjima te obećao svesrdnu podršku u njihovom daljnjem radu.

 -Osim kao gradonačelnik, čestitam vam i kao sugrađanin jer mislim da svi građani itekako mogu biti ponosni što u svom gradu imaju takve izuzetne mlade sportaše - čestitao je Kovač, uručivši obojici prigodne poklone.

 Anita Blažinović

 

Povezane vijesti