POREČ Gotovo 200 tisuća kuna za dva projekta usmjerena povećanju pristupačnosti i mobilnosti

Projekt USEFALL ima cilj povećati pristupačnosti UNESCO-ve baštine osobama s invaliditetom, poput uređenja i prilagodbe šetnice Lungomare i ulaska te dodatne opreme za Eufrazijevu baziliku

 

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić je u utorak, 10. prosinca 2019., u Multimedijalnom centru u Medulinu sudjelovao na potpisivanju i uručivanju Ugovora o dodjeli nacionalnih sredstava u okviru Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini i Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2019. godinu.

Gradu Poreču-Parenzo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo sufinanciranje provedbe dvaju projekata, 'SUTRA - Sustainable transport in Adriatic coastal areas and hinterland' i 'USEFALL - UNESCO Site Experience for All'.

Za projekt USEFALL, koji za cilj ima povećati pristupačnosti UNESCO-ve baštine osobama s invaliditetom, poput uređenja i prilagodbe šetnice Lungomare i ulaska te dodatne opreme za Eufrazijevu baziliku, a koji je financiran iz Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija-Hrvatska 2014.-2020. bespovratnim sredstvima u iznosu od 85.000,00 eura, s vlastitim učešćem od 15.000,00 eura, Ministarstvo je odobrilo sredstva za sufinanciranje u iznosu od 55.466,25 kuna. Za provedbu projekta SUTRA Gradu je dodijeljeno 134.228,33 kuna.

Projektom SUTRA namjera je promicati održivu mobilnost u gradovima na jadranskoj obali i u njihovom zaleđu. Uvođenjem inovativnih koncepata mobilnosti za prijevoz putnika, urbani centri programskog područja radit će na smanjivanju zagušenosti prometa, poboljšanju kvalitete zraka i smanjivanju emisija CO2. Projekt je također financiran iz Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija-Hrvatska 2014.-2020. u 85 posto iznosu, a ukupno je vrijedan 242.000,00 eura.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti