CENTAR ZA REHABILITACIJU SILVER Godišnje priznanje za poseban doprinos programu socijalizacije pasa pomagača

Nagrada nosi ime prerano preminule reporterke i urednice Dnevnika Nove TV Tatjane Krajač koja je ostavila je dubok trag na našim životima, ne samo kao naš volonter, nego i kao osobni prijatelj, rekao je ravnatelj Centra Marijan Alfonzo Sesar

Tatjana Krajač

U ponedjeljak navečer u Centru Silver za rehabilitaciju pasa dodjeljena je nagrada 'Godišnje priznanje za poseban doprinos programu socijalizacije' koja je nazvana po prerano preminuloj novinarki i urednici Dnevnika Nove TV. Tatjana Krajač imala je psa na socijalizaciji, promovirala je volontiranje i pridonijela medijskoj promidžbi Centra.

Najsocijalizatori godine su članovi obitelji Rožić. Kroz njihov je dom prošlo 50 pasa za socijalizaciju, a u njihovoj se kući okotilo više od 50 budućih pasa pomagača. Dugi niz godina jedni su od najaktivnijih volontera centra.

- Tatjana Krajač bila je jedan od volontera i socijalizatora psiću Fari, a to je i jedan od razloga zašto je ova nagrada važna za Silver - rekao je ravnatelj Centra Marijan Alfonzo Sesar za Novu TV.
- Ostavila je dubok trag na našim životima ne samo kao naš volonter, nego kao i osobni prijatelj. Smatrali smo važnim odati joj počast dodijeljujući nagradu koja nosi njezino ime osobama koje su u tekućoj godini bili volonteri u programu socijalizacije i ostvarili velika postignuća, ali su imali i najveći broj pasa na socijalizaciji - poručio je Sesar.

U Centru SIlver trenutno je 38 aktivnih volontera, a njih 20 čekaju svog psica. Svi oni svoje obaveze podređuju psićima za koje znaju da će se od njih u nekom trenutku morati rastati, no sve zbog višeg cilja – kako bi pomogli onima koje ni ne poznaju.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti