DOBRA VIJEST Započela izrada nacrta novog Pravilnika o znaku pristupačnosti za osobe s invaliditetom

Prošli je tjedan održan prvi sastanak stručne radne skupine za izradu nacrta novog Pravilnika o znaku pristupačnosti

 

U koordinaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture na sastanku su sudjelovali predstavnici Ministarstva zdravstva, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva branitelja, Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, gradske komunalne tvrtke Split parking i tvrtke AKD.

Da podsjetimo, građanska Inicijativa za pristupačni Split te tvrtka Split parking organizirali su 14. ožujka okrugli stol 'Želiš li se mijenjati za mjesto?', pod pokroviteljstvom predsjednika Sabora RH Gordana Jandrokovića, a uz podršku saborske zastupnice Ljubice Lukačić. Zaključci okruglog stola bili su ujedno i tema prvog sastanka ove radne skupine.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture preuzelo je odgovornost koordiniranja radnom skupinom te donošenja novog Pravilnika. Ključni prioriteti na kojima ova radna skupina nastavlja svoj posao su izmjena izgleda znaka pristupačnosti, uređenje arhitekture sustava, definiranje baze podataka o korisnicima znaka pristupačnosti, te definiranje institucija odgovornih za provođenje nadzora znaka pristupačnosti.

- Drago mi je da su upravo zaključci proizašli s okruglog stola koji je održan na inicijativu iz Splita temelj rada ove stručne skupine. Očekujemo već u prvoj polovici sljedeće godine prve konture novog pravilnika, za sad radimo na tri cilja koja se tiču izgleda, uređivanje sustava i povezivanja baza podataka te nadzora. Posebno bih se zahvalio Inicijativi za pristupačni Split jer su upravo oni bili velika pokretačka snaga da se ova inicijativa dogodi te Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture na angažmanu i odlučnosti da ovaj pravilnik što prije donesemo - rekao je Marko Bartulic, ravnatelj Split parkinga.

In Portal

 

Povezane vijesti