RUKOM POD RUKU Izložba i kalendari sisačkih učenika s teškoćama u razvoju

Svrha je projekta pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovne ustanove kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje zapošljavanjem pomoćnika u nastavi

 

Prigodnom izložbom dječjih likovnih radova i predstavljanjem kalendara za 2020. s radovima učenika s teškoćama u razvoju, u Sisku je obilježena treća godina provedbe europskog projekta 'Rukom pod ruku - faza III'.

Vrijednost projekta, kojeg je nositelj Grad Sisak, je 9,1 milijun kuna, od čega je 8 milijuna kuna nepovratnih novčanih sredstva iz Europskog socijalnog fonda, a preostali iznos iz sisačkog gradskog proračuna.

Voditeljica projekta Sanja Stojaković-Aleksić rekla je da je u projekt uključeno 70-ak učenika iz devet sisačkih osnovnih škola, partnera u projektu.

Svrha je projekta, kako je rekla, pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovne ustanove kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje zapošljavanjem pomoćnika u nastavi. 

Projekt, koji će se provoditi do kraja kolovoza 2021., predviđen je i za one koji imaju problema pri svladavanju nastavnog plana i programa u redovnim školama, odnosno koji teže funkcioniraju bez pomoćnika u nastavi ili stručnog komunikacijskog posrednika.

Svoja dostignuća u likovnom izražavanju učenici su predstavili na izložbi u Gradskoj galeriji Striegl, koja se odnedavno nalazi u novoobnovljenoj Holandskoj kući, a  autore likovnih radova pozdravile su sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i ravnateljica galerije Alma Trauber.

Najuspješniji dječji likovni radovi ostat će trajno sačuvani na zidnom i stolnom kalendaru, koji su tom prigodom i predstavljeni.

Izložba će ostati otvorena do 19. siječnja, a ulaz je slobodan.

Hina

 

Povezane vijesti