MEĐIMURJE Blagdansko iznenađenje Društva osoba s tjelesnim invaliditetom za članicu Jelenu

Jelena je imala samo jednu želju - osjetiti duh Božića i uživati na zraku pa su zaposlenici Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije dan posvetili samo njoj. Odveli su Jelenu frizeru, popili su kavu, šetali po prekrasno ukrašenom gradu i otišli na ručak

 

Božić je vrijeme darivanja, i vrijeme kada bi svi trebali biti sretni. No, kao što i sami znate, nisu svi toliko sretni, i nekima je umjesto sretnih praznika, veselja s obitelji, druženja s najmilijima, vrijeme Božića samo jedan običan dan koji moraju prebroditi u svojoj ionako teškoj svakodnevnici.

Božićno vrijeme jedno je od najljepšeg razdoblja u godini. To je vrijeme ljubavi, veselja, radosti i sreće. U to vrijeme sami sebe podsjećamo na ono što nam je važno u životu. Nastojimo vrijeme provoditi s onima do kojih nam je najviše stalo.

Pravi duh Božića je zapravo u tom zajedništvu koje imamo s nama dragim ljudima. U ovo vrijeme potrebno je otvoriti svoja srca i pružiti mir i vjeru onima kojima je najteže.

Blagdansko raspoloženje, vedra srca i želja da nekome vratimo osmijeh na lice potaknula je zaposlenike Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije da nekome uljepšaju blagdane.

Tako su zaposlenici Društva odlučili obradovati jednu svoju članicu, koja već duže vrijeme stanuje u obiteljskom domu. Članica već godinama nije osjetila ljubav i zajedništvo s drugima. Ona već godinama nema osjećaj božićnih blagdana, nema vjeru za bolje sutra.  Zaposlenici Društva odlučili su joj ovaj Božić napraviti najljepšim do sad.

- Pokupili smo našu Jelenu jednog sunčanog utorka. Ona je imala samo jednu želju, naime željela je osjetiti duh Božića i uživati na zraku. Tako smo taj utorak proveli cijeli dan zajedno, od odlaska frizeru, ispijanja kave u gradu, šetnjom po prekrasno ukrašenom gradu, odlaskom na ručak. Sretni smo što smo barem na jedan dan uljepšali nekome ove blagdane.

Zato ovim putem pozivamo sve ljude koji mogu, da otvore svoja srca, a ono najljepše što možete napraviti je to da se angažirate i poduzmete nešto. To možete napraviti na mnogo načina. Jedino što vam treba je dobra volja. Poduzmite nešto kako bi se svi osjećali sretno, barem jedan dan, barem na Božić – poručili su iz Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije.

Anita Blažinović