NOVA GRADIŠKA Kako potaknuti zapošljavanje teško zapošljivih i marginaliziranih skupina

Svrha projekta 'POD-UZIMAM ZA SEBE' je poticanje zapošljavanja, samozapošljavanja, razvoja poduzetničke svijesti i osposobljavanja rada na računalu osoba s oštećenjem sluha, odnosno ranjivih skupina koje imaju ograničenu radnu sposobnost s područja grada Nova Gradiška i okolnih općina

 

U sklopu projekta POD-UZIMAM ZA SEBE, čiji je nositelj Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška, partneri projekta tvrtka Industrijski park Nova Gradiška d.o.o.  i tvrtka  DEEP DATA j.d.o.o.  održali su radionice o poduzetništvu i osnovama rada na računalu za članove Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška.

Projekt je prijavljen na Javni natječaj za dodjelu donacija u 2019. godini 'PRUŽIMO ZNANJE, POTAKNIMO INICIJATIVE' HBOR-u u lipnju 2019. godine.

Svrha projekta 'POD-UZIMAM ZA SEBE' je poticanje zapošljavanja, samozapošljavanja, razvoja poduzetničke svijesti i osposobljavanja rada na računalu osoba s oštećenjem sluha, odnosno ranjivih skupina koje imaju ograničenu radnu sposobnost s područja grada Nova Gradiška i okolnih općina. U tom pogledu provedene su radionice o poduzetničkim i IT znanjima i vještinama i savjetovanju sa ciljem poticanja zapošljavanja, samozapošljavanja i razvoja društveno odgovornog poduzetništva pripadnika teško zapošljive, ranjive i marginalizirane ciljane skupine. Očekivani rezultat ovih radionica je da osobe s invaliditetom i teško zapošljive osobe steknu osnovna znanja o poduzetništvu, izradi poslovnog plana, pokretanju poslovnog pothvata, mjerama zapošljavanja te se upoznaju s osnovama rada na računalu.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti