PLESNI KLUB PETRINIA Održan tradicionalni novogodišnji bal za osobe s invaliditetom

Nastavljamo humanitarnim akcijama i donacijama prikupljati sredstva za Inkluzivnu farmu. Treba nam nekih 120 tisuća, a sada smo na pola puta, kazala je Aleksandra Milković

 

U velikoj dvorani petrinjskog Hrvatskog doma u subotu, 28. prosinca, održan je osmi po redu novogodišnji bal za osobe s invaliditetom. Osim što su na ovaj način sugrađanima željeli približiti svoj rad i ljepotu plesnoga pokreta u blagdanskome duhu, tako je i ove godine bal bio u znaku donatorske večeri za Inkluzivnu farmu Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije. Ove godine novčana sredstva su se prikupljala za krov Inkluzivne farme.

- Mi inače 20. prosinca slavimo i obljetnicu našeg kluba, tako da je ideja o organizaciji novogodišnjeg bala na neki način i krenula kao proslava našeg rođendana. Ljudi nas često pitaju naplaćuje li se ulaznica i na kraju krajeva, zašto je ne naplaćujemo? Nama to nikad nije bila ideja, jer prvi cilj je našim ljudima, sugrađanima koji možda nemaju priliku otići nekud dalje, predstaviti ove plesove, pokazati svu tu ljepotu, pogotovo standardnih plesova. To je jedna elegancija s daškom glamura, stvarno nešto prekrasno, a onda smo, kad smo došli na ideju da to ipak poklonimo, posvetimo nekome, krenuli i s tom humanitarnom pričom - objasnila je predsjednica SPK Petrinia Natalija Antić Bjelac.

Ove godine plesačima iz Petrinje pridružili su se i brojni gosti.

Izvršna direktorica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije Aleksandra Milković zahvalila se klubu Petrinia s kojim su prijatelji niz godina.

- Nastavljamo humanitarnim akcijama i donacijama prikupljati sredstva do končanog iznosa. Treba nam oko 120 tisuća. Sad smo na pola puta – prikupili smo nekih 60 tisuća. Nadamo se da će i tijekom sljedeće godine biti donatorskih prilika i akcija da se mogu skupiti sredstva za farmu. Vjerujemo da će s dolaskom proljeća i ljepših, toplijih dana krenuti i prvi radovi na farmi - izjavila je Aleksandra Milković.

Na ovaj bal odazvao se i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, koji se zahvalio organizatorima na događaju i svim okupljenima čestitao novogodišnje praznike.

- Zadovoljan sam što se u ovo radosno vrijeme između Božića i Nove godine održavaju ovakvi prekrasni događaji, pogotovo kada su humanitarnog karaktera, jer takve akcije i takvi programi daju onu humanu notu koja je izuzetno važna za sve što se u društvu odvija. Uvijek s radošću primamo vijesti o događajima koje organizira Plesni klub Petrinia. I ovo je bio jedan prekrasan poklon uoči dočeka Nove godine, jer što ima ljepšega u jednom gradu koji, mogu reći, živi na visokoj razini kulturnog i društvenog života, nego ući u Novu godinu pjesmom i plesom - kazao je gradonačelnik Dumbović.

Dejana Rakić