ĐURĐEVAČKI GRANIČARI Konjaničkome klubu odobrena sredstva za kupnju konja za terapijsko jahanje osoba s invaliditetom

Ovim projektom obuhvaća se i izrada rampe za pojahivanje koja je neophodna u radu s osobama s invaliditetom te djecom s teškoćama u razvoju

 

Ministarstvo za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade konjaničkome klubu Đurđevački graničari odobrilo je bespovratna sredstva u iznosu od 62tisuće kuna za projekt pod nazivom 'Na krilima konja'. Tako će dobivena sredstva biti iskorištena za kupnju konja koji je prihvatljiviji za programe terapijskoga jahanja za razliku od dosadašnjeg načina rada terapijskoga jahanja na sportskim konjima.

Ovim projektom obuhvaća se izrada rampe za pojahivanje koja je neophodna u radu s osobama s invaliditetom te djecom s teškoćama u razvoju. Osim toga, oni će financirati i specijaliziranu opremu za konje prilagođenu za korisnike terapijskoga jahanja te promotivni sadržaj. Tim promotivnim sadržajem bi skrenuli pozornost na važnost koju pruža terapijsko jahanje.

Ovim putem konjanički klub nastavlja svoju uspješnu priču u suradnji s Gradom Đurđevcem i terapijskim jahanjem. Kupnjom konja i specijalizirane opreme uvelike će se poboljšati kvaliteta rada s osobama s invaliditetom na obostrano zadovoljstvo svih korisnika, instruktora i brojnih volontera.

Dejana Rakić

 

Povezane vijesti