ČAKOVEC Humanitarni božićni sajam studenata Učiteljskog fakulteta

Sva prikupljena sredstva namijenjena su za potrebe Caritasovog Dnevnog boravka djece 'dr. Antun Bogdan' u Čakovcu

 

Studenti Učiteljskoga fakulteta - Odsjeka u Čakovcu i ove su godine, već tradicionalno, organizirali božićni sajam humanitarnoga karaktera. Prošle je godine prihod bio namijenjen za potrebe pedijatrijskoga odjela županijske bolnice, a ove godine sva prikupljena sredstva namijenjena su za potrebe Caritasovog Dnevnog boravka djece ‘dr. Antun Bogdan’ u Čakovcu, piše portal eMedjimurje.hr.

Prikupljene poklone i novčanu donaciju štićenicima Dnevnog boravka uručili su članovi Udruge ‘Učitelji za djecu’ u koju su uključeni studenti čakovečkog odsjeka Učiteljskog fakulteta. Osim božićnog sajma na kojemu su, između ostalog, ponudili i rezultate svoje kulinarske kreativnosti, studenti su, uz malu pripomoć profesora, osmislili i pripremili umjetnički program priredbe na kojoj su iskazali svoje talente i sposobnosti u dramskom, literarnom i glazbenom izričaju. Priredbi su nazočili i svojim nastupom obogatili i štićenici Caritasovog Dnevnog boravka.

Zanimljivost glazbenog dijela priredbe bio je nastup zbora profesora Odsjeka sa skladbom ‘Bijeli Božić’. Veliki pljesak odobravanja i skandiranja na kraju nastupa ukazali su na međusobnu privrženost studenata i profesora na čakovečkom Odsjeku te hvale vrijedan duh zajedništva kao lijepu uvertiru u božićne blagdane.

Zauzetost svih studenata i veliki uloženi trud u pripremu sajma dokaz su razvijenog osjećaja za druge u potrebi. Očito su profesori Odsjeka u Čakovcu dobro odradili odgojni dio svoga posla na što su posebno ponosni bili i u svojemu govoru istaknuli prodekanica za poslovanje, studij i studente na Odsjeku u Čakovcu prof. dr. sc. Blaženka Filipan-Žignić kao i dekan cjelokupnoga Učiteljskoga fakulteta prof. dr. sc. Siniša Opić.

Osim sajma i priredbe, studenti Odsjeka u Čakovcu organizirali su i koncert na koji su pozvali i kolege studente s drugih visokih učilišta pa tako i Međimurskoga veleučilišta. Pokazano zajedništvo studenata u radnim obvezama pripreme sajma i priredbe, pokazane brige za najugroženije, kao i ugodno međusobno druženje u poslijepodnevnim i večernjim satima na organiziranom koncertu, dokaz su da na čakovečkom odsjeku Učiteljskog fakulteta stasa nova generacija mladih ljudi sposobnih sutra preuzeti dio odgovornosti za naše društvo.

In Portal

 

Povezane vijesti