SPLIT Udruga za sindrom Down 21 predstavila zanimljiv kalendar za 2020. godinu

Kalendar ima dvojaku namjenu - pokazati svima da su djeca s Downovim sindromom ravnopravni članovi društva i prihodom od donacija za kalendar pomoći rad udruge

 

Splitska Udruga za sindrom Down 21 predstavila je kalendar za 2020. godinu na kojem članovi poziraju u društvu poznatih osoba. Kalendar ima dvojaku namjenu - pokazati svima da su djeca s Down sindromom ravnopravni članovi društva i prihodom od donacija za kalendar pomoći rad udruge. Štićenici udruge pozirali su na raznim lokacijama u gradu.

- Naravno da mi je drago vidjeti fotografiju u kalendaru, pa to mi laska, bilo mi je lijepo i ja fotografiram. Ne znam sto mi je bolje bilo, fotografirati ili biti model - rekla je Stela Matulić.

- Ja sam se fotografirao na stadionu na Poljudu s Mirtom Šurjak. Bilo mi je super - rekao je Luka Bučević dok se Filip fotografirao na konju.

-  Stvarno sam uživao na snimanju. Volim konje jako - kazao je Filip.

- Kalendar je samo posljedica fotografija koje smo napravili da pokažemo da su ova djeca sa sindromom Down u društvu u kojem jesu. Stoga je i moto ove kampanje 'I mi smo s vama' - rekao je predsjednik udruge Davor Bučević.

Ideju da se ovako ova djeca uključe u društvo i pokažu da oni mogu sve dao je novinar koji im je kreirao i odjeću te osmislio teme za svaki mjesec, piše Dalmatinski portal.

- Ja sam želio tako pokazati da oni mogu sve što možemo i mi i to je zapravo ta priča koja se krije iza kalendara, stavio sam ih u nekakav svakodnevni život, a opet je tu i ta odjeća kao neka poveznica kroz to sve skupa. Bila je izuzetna čast raditi s tim anđelima, naučio sam u ovih mjesec i pol, koliko je sve skupa trajalo, od njih puno toga o životu. Točnije, naučio sam da trebamo uvijek imati dio djeteta u sebi - rekao je Šime Kovačević.

Sve je ovjekovječio modni fotograf Igor Emil Horvat.

- Ovo je bio poseban izazov, ali i veliko veselje, radili smo s malim anđelima, uživao sam u cijelom procesu. Mirta Šurjak, Nensi Ocešić, Dora Vlajić, Vice Parlov, bračni kuharski par Sandra i Dane Tahirović, članice splitske udruge Flamenco, ravnatelj splitske obrtničke škole Davor Kulić, arhitekt Dražen Pejković s punim srcem ljubavi odazvali su se ovom projektu te pozirali - rekao je.

Za vizualni identitet ovog kalendara pobrinula se direktorica vizualnog identiteta brenda ‘no7bysime kovacevic’ Maja Marija Vlajković. Nastanku kalendara pridonijeli su i škola jahanja Equinos te moto klub Fjaka, a s obzirom na to da su svi u manekenskom poslu izrazito uživali, nešto slično najavljuju i za iduću godinu.

In Portal

 

Povezane vijesti