VIJEST IZ METROPOLE Gradonačelnik Bandić primio predsjednika Hrvatskog saveza udruga invalida rada, uz predstavnike UIR Zagreba

Na sastanku se razgovaralo o problemu prostora Udruge invalida rada Zagreba i trajnijeg rješenja financiranja udruga osoba s invaliditetom

 

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sa suradnicima primio je u srijedu, 8. siječnja, u zgradi Gradske uprave, predsjednika Hrvatskog saveza udruga invalida rada Josipa Petrača, predsjednicu Udruge invalida rada Zagreba Nadu Vorkapić te Ivicu Lazića, predsjednika Nadzornog odbora u Udruzi invalida rada Zagreba.

Kao što je objavljeno na stranicama Grada Zagreba (zagreb.hr), na sastanku se razgovaralo o problemu prostora Udruge invalida rada Zagreba i trajnijeg rješenja financiranja udruga osoba s invaliditetom.

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić je kazala da Grad Zagreb njeguje dobru suradnju s organizacijama civilnoga društva, a susret s Petračem i Vorkapić je ukazao na sve probleme s kojima se u svome svakodnevnom radu udruge susreću.

Udruga se do sada financirala preko natječaja.

- S obzirom da je Grad Zagreb donio i usvojio plan trogodišnjeg financiranja udruga, očekuje se ubrzani proces davanja novčane potpore - naglasila je pročelnica Galić.

Petrač je istaknuo kako smatra da Grad Zagreb primjereno brine o osobama s invaliditetom.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti