MEĐIMURSKA ŽUPANIJA Novi projekti Udruge slijepih za razvijanje socijalno-rehabilitacijske usluge za starije članove

Udruga je 1. siječnja započela s provedbom trogodišnjeg programa 'Vodi, pohodi!', koji također financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a kojim se osigurava videća pratnja slijepih osobama

 

Sukladno definiranim novim strateškim pravcima razvoja za razdoblje 2020.-2023., Udruga slijepih Međimurske županije aplicirala je i ostvarila program Institucionalne podrške, koji financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, s početkom provedbe od 1. siječnja. Zahvaljujući odobrenoj institucionalnoj podršci, Udruzi slijepih Međimurske županije omogućeno je usmjeravanje na organizacijski razvoj, razvijanje dugoročno održive socijalno-rehabilitacijske usluge odraslim i starijim članovima, osiguravanje pružanja kontinuiteta socijalnih usluga te razvijanje novih i jačanje postojećih partnerstva. 

Udruga je 1. prosinca 2019. godine započela s provedbom projekta 'Odvedi me u bolji svijet', koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a koji se provodi s ciljem unaprjeđenja kvalitete života starijih slijepih osoba na način da im je osigurana kvalitetna, prilagođena i dostupna usluga prijevoza u skladu s njihovim potrebama i interesima.

Specifični ciljevi projekta:

- osigurati i pružiti usluge prijevoza za starije slijepe osobe s područja Međimurske županije,

- poticati starije slijepe osobe iz Međimurske županije na uključivanje u život lokalne zajednice,

- poticati što veću samostalnosti i neovisno življenje starijih slijepih osoba s područja Međimurske županije,

- informirati i senzibilizirati javnost o starijim slijepim osobama.

Udruga je 1. siječnja 2020. godine započela s provedbom trogodišnjeg programa 'Vodi, pohodi!', koji također financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a kojim se osigurava videća pratnja slijepih osobama.

Eko Međimurje je Udruzi odobrilo provedbu projekta 'Vodena akcija' kojim će se provesti aktivnost plivanja za djecu uz stručnu podršku trenera.

Marija Ciglar

 

Povezane vijesti