PULA Nadzor znaka pristupačnosti i mjesta rezerviranih za parkiranje vozila osoba s invaliditetom

Akciju će provesti predstavnici Društva osoba s tjelesnim invaliditetom, djelatnici Pula parkinga te policijski službenici, a posebna pozornost obratit će se na prilaze ispred trgovačkih centara i zdravstvenih ustanova

 

Postaja prometne policije Pula-Pola će u danas, 13. siječnja, od 10 do 14 sati provesti represivno-preventivnu prometnu akciju 'Nadzor znaka pristupačnosti i mjesta rezerviranih za parkiranje vozila osoba s invaliditetom'. Ova akcija provest će se kako bi se povećala sigurnost i zaštitile osobe s invaliditetom u prometu.

Predstavnici Društva osoba s tjelesnim invaliditetom, djelatnici Pula parkinga te policijski službenici provest će ovu akciju na području Pule, Medulina i Fažane. Posebna pozornost obratit će se na prilaze ispred trgovačkih centara i zdravstvenih ustanova.

Kako je svakodnevnim pračenjem sigurnosti uočen veliki broj građana koji se parkiraju na mjestima namijenjenima za parkiranje vozila koja koriste osobe s invaliditetom, policijski će službenici provesti ovu akciju kako bi sankcionirali vozače koji čine ovakve prekršaje. Vozačima koji se ne budu pridržavali zakona bit će propisana novčana kazna u iznosu od 700,00 kuna, a isto vrijedi i za osobe s invaliditetom koje ustupe svoj znak pristupačnosti drugim osobama.

Stoga se vozači pozivaju da vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom te da budu savjesni sudionici u prometu i ne koriste mjesta za parkiranje koja im nisu namijenjena, te da ne zlorabe znak pristupačnosti.

Dejana Rakić

 

Povezane vijesti