MURID, MEĐIMURJE Podružnica u Murskom Središću postala još dostupnija djeci i roditeljima

Trenutno MURID-ove programe pohađa više od  150 djece u tjednim tretmanima, od individualnih terapija do poludnevnog boravka, kaže direktorica MURID-a Silvija Pucko

 

Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu – MURID postoji od 2011. godine te se kroz ovih devet godina profilirala kao jedini licencirani pružatelj socijalne usluge rane intervencije u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zahvaljujući dobroj višegodišnjoj suradnji Grada Murskog Središća i MURID-a, u prostorijama za udruge u sklopu Centra za kulturu 'Rudar' Mursko Središće, otvorena je MURID-ova Podružnica u kojoj su zaposleni jedna logopedinja i jedna edukacijska rehabilitatorica.

MURID-ove usluge tako su postale još dostupnije te je djeci, roditeljima i stručnjacima iz odgojno-obrazovnih područja u ovom dijelu Međimurja omogućena jednostavnija podrška kroz savjetovanje, dijagnostiku i ranu intervenciju.

- Trenutno MURID-ove programe pohađa više od  150 djece u tjednim tretmanima od individualnih terapija do poludnevnog boravka. Prvo savjetovanje i usmjeravanje su usluge koje u MURID-u potraže mnogi roditelji, kako iz Međimurja tako i iz susjednih županija, ali i iz cijele Hrvatske - poručila je direktorica MURID-a Silvija Pucko.

Sukladno nacionalnoj strategiji deinstitucionalizacije sustavno se radi na pružanju socijalnih usluga u zajednici te približavanju pružatelja i usluga samom korisniku. Gradonačelnik Grada Mursko Središće i saborski zastupnik  Dražen Srpak izrazio je veliko zadovoljstvo što je projekt otvaranja Podružnice uspješno realiziran.

- Zahvaljujući dobroj višegodišnjoj suradnji Grada Murskog Središća i MURID-a uspjelo se u ovom gradu iznaći prostora te ga adekvatno opremiti i stvoriti glavne preduvjete da se usluge rane intervencije približe korisnicima iz ovog kraja, kako grada, tako i susjednih općina – kazao je Srpak.

Važnost što veće dostupnosti ovakvih usluga naglasio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je istaknuo cilj kojim se želi omogućiti djeci da terapijske usluge mogu dobiti što bliže svom mjestu boravišta.

- Stvaramo uvjete za što normalnije i jednostavnije funkcioniranje obitelji kao temeljne zajednice koja se treba ojačati i podržati kako bi stvorila kapacitete za dodatnu brigu i podršku svojoj djeci. Roditelji će utrošiti manje vremena i sredstava na putovanje do Čakovca, a Podružnica u Murskom Središću će tjedno moći obuhvatiti do 40 djece iz ovog kraja – rekao je župan Posavec.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti