DARUVAR Projekt 'Prijevoz molim' za kvalitetniju mobilnost osoba s invaliditetom

Riječ je o kvalitetnom projektu koji će se u praksi potvrditi kao komunikacijski putni oslonac starijim i osobama s invaliditetom

 

Svečana primopredaja automobila za daruvarsku Udrugu osoba s invaliditetom, upriličena 24. siječnja, dio je projekta 'Prijevoz molim' kojemu je cilj povećati mobilnost osoba s invaliditetom u gradu i okolici. Automobilom će upravljati novozaposlena osoba s invaliditetom što je još jedan doprinos Udruge u uključivanju osoba s invaliditetom na tržište rada.

Ključeve vozila gradonačelnik Damir Lneniček uručio je zamjeniku predsjednika Udruge osoba s invaliditetom Stjepanu Pahokiju i izvršnom direktoru Udruge osoba s invaliditetom Davoru Mariću.

Udruga je sa početkom nove 2020. godine započela i sa provedbom novog projekta u području pružanja socijalnih usluga. Riječ je dakle o projektu pod nazivom 'Prijevoz molim' koji se sufinancira sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku uz partnerstvo Grada Daruvara, Općine Dežanovac i Općine Končanica.

- Kada do vas dođu informacije o sredstvima koja ljudi izdvajaju samo da bi se prevezli na specijalističke preglede u bolnice u okruženju, odlučiti se na ovakav korak i biti oslonac članovima Udruge osoba s invaliditetom, osobama s invaliditetom i osobama starije životne dobi, za Grad i nije bilo teško – rekao je gradonačelnik.

Ukupna vrijednost projekta je oko 140.000 kuna od čega 90.000 kuna financira MDOMSP, a ostatak sredstava osiguran je od partnera i nešto vlastitih sredstava. Osim financijskog udjela, Grad Daruvar je Udruzi na korištenje dodijelio i osobni automobil do kraja provedbe projekta što će uvelike olakšati provedbu projekta jer Udruga sa kombi vozilom više ne može zadovoljiti sve potrebe.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti