DRUŠTVO INVALIDA POREČ Pjenušac koji je uliven u piramidu sa simboličnih 2.020 čaša obnovit će fond ortopedskih pomagala

U taj fond pomagala spada pod naš program mobilnog tima pomoću kojeg obilazimo članove u njihovim domovima. Njima ćemo dostaviti ta ortopedska pomagala, naglasila je predsjednica društva Tihana Mikulčić

 

Jučer je u Maloj vijećnici Grada Poreča upriličena svečana primopredaja donacije od 7.500 kuna Društvu invalida Poreč. Sredstva su skupljena na Staru godinu, od donacija prikupljenih za pjenušac koji je uliven u piramidu sa simboličnih 2.020 čaša. Zajedničku donaciju Grada i Turističke zajednice Poreča predsjednici tog društva Tihani Mikulčić predali su direktor TZ-a Nenad Velenik i autor piramide, porečki rekorder Anto Kafadar koji ju je složio.

Piramida je bila pravi događaj na Trgu slobode, kada je u Poreču bilo na tisuće domaćih i turista koji su pristigli iz svih krajeva. Kafadar se za to danima pripremao, a na Silvestrovo je piramidu počeo slagati već u 4 sata ujutro. Najveća gužva je bila oko podneva kada su se brojni natiskali ispred crkve i u zamjenu za donaciju uzeli čašu i nazdravili s pjenušcem koje je pomogao ulijevati i direktor TZ-a Velenik, javlja Istriaterramagica.eu.

- Jako sam ponosan da smo to uspjeli ostvariti i time smo gostima ponudili sasvim novi, dodatni sadržaj na Silvestrovo, uz postojeće dočeke nove godine za djecu i još dva u večernjim satima. Postigli smo cilj: akcija je bila jako dobro medijski popraćena čime smo promovirali Poreč a ujedno prikupili značajan iznos koji u cijelosti doniramo Društvu invalida. Zahvaljujemo svima koji su donirali novac - rekao je Velenik i dodao da je posjećenost Poreča za Novu godinu bila izvrsna. Ostvareno je tih dana oko 25 tisuća noćenja, odnosno znatno više nego prijašnje novogodišnje praznike, a bilo je otvoreno čak 17 hotela.

Mikulčić se zahvalila u ime svih 380 članova društva. Najavila je da će sredstva, zajedno s onima prikupljenim u Novogodišnjoj lutriji Društva invalida Poreč, potrošiti za obnovu fonda ortopedskih pomagala, posebice higijenskih stolica i hodalica, jer je to potrebno članovima s najtežim tjelesnim oštećenjima.

- U taj fond pomagala spada pod naš program mobilnog tima pomoću kojeg obilazimo članove u njihovim domovima. Njima ćemo dostaviti ta ortopedska pomagala. K tome, zahvaljujemo se i svima koji su kupili srećke Novogodišnje lutrije, a prikupljena sredstva služe za pokrivanje dijela plaće jedne osobe koja obilazi članove, potom za nabavku dva medicinska kreveta koja ćemo postaviti u domove najpotrebitijih članova, te za troškove goriva - naglasila je Mikulčić. Navela je pritom da je jako ponosna na svoje sugrađane koji su kupnjom čak 10.000 listića lutrije još jednom pokazali senzibilitet za najosjetljivije skupine zajednice.

Kafadar je ispričao dojmove sa slaganja piramide i dijeljenja pjenušaca. Naime, bilo je gostiju koji su dan proveli u Poreču, iako su odsjeli u drugim istarskim gradovima. Donacije su bile doista različite – od najmanjih iznosa pa do čak 200 kuna za jednu čašu. Zahvalio se voditeljima programa i svojim pomagačima, ali i sponzorima koji su cijeli taj atraktivan program pomogli ostvariti.

Otkrio je da planira srušiti postojeći svjetski rekord s piramidom od 50.116 čaša. Njegov je plan, u suradnji s Valamar Rivierom, dogodine pri otvorenju hotela Pical složiti piramidu s čak 52.394 čaša. Tu će velebnu piramidu slagati barem dva tjedna.

Anita  Blažinović

 

Povezane vijesti