MINISTARSTVO RADA I MIROVINSKOG SUSTAVA Dodijeljeni ugovori za provedbu programa socijalne kohezije i povećanje zaposlenosti

Ministar Aladrović istaknuo kako je projektima financiranim ovim programom cilj unaprjeđenje socijalnih usluga i sadržaja za starije osobe, osobe s invaliditetom te djecu i mlade do 29 godina

 

Ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar dodijelili su prošli tjedan u Belom Manastiru, 13 novih ugovora vrijednih više od 16,6 milijuna kuna, u okviru provedbe programa 'Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru'.

Programom se financiraju aktivnosti usmjerene na razvoj i unaprjeđenje socijalnih usluga i sadržaja na području gradova Knina, Belog Manastira i Općine Darda, Benkovca, Petrinje i Vukovara te na pripremu i provedbu participativnih umjetničkih i kulturnih aktivnosti za stanovnike spomenutih gradova s ciljem poboljšanja socio–ekonomskih i životnih uvjeta stanovnika tih područja.

Ministar Aladrović je prilikom dodjele istaknuo kako je projektima financiranim ovim programom cilj unaprjeđenje socijalnih usluga i sadržaja za starije osobe, osobe s invaliditetom te djecu i mlade do 29 godina, kao i povećanje zapošljivosti i mogućnost zapošljavanja nezaposlenih uključujući i dugotrajno nezaposlene.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava iznosi 76.362.095 kuna, a prema do sad donesene tri odluke o financiranju odobrena je dodjela bespovratnih sredstava za 41 projekt ukupne vrijednosti više od 48 milijuna kuna.

Poziv je bio otvoren od 3. kolovoza 2018. do 31. prosinca 2019., a provodi se u okviru Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima čija vrijednost za svih 5 područja (Benkovac, Knin, Petrinja, Vukovar i Beli Manastir s Općinom Darda) a financira se iz sredstava Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa 'Učinkoviti ljudski potencijali' 2014.-2020.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti