ISKUSTVO ZLATA VRIJEDI Prilika za studente s invaliditetom za bolje pozicioniranje na tržištu rada

Do sada je kroz projekt omogućena radna praksa za više od 100 studenata s invaliditetom te studenata slabijega materijalnog statusa. Organizatori projekta ponosno ističu da je više od deset studenata, nakon odrađene prakse, dobilo i stalan posao u istoj tvrtki

 

Poslovni dnevnik već tradicionalno putem društveno odgovornog projekta 'Iskustvo zlata vrijedi' spaja partnere poslodavce sa studentima s invaliditetom i studentima slabijega materijalnog statusa, s ciljem omogućavanja prakse radi lakšeg zapošljavanja u budućnosti.

Kroz projekt 'Iskustvo zlata vrijedi' proširuje se svijest u poslovnoj i široj zajednici te se problematizira pitanje zapošljavanja onih koji do posla zbog osobnih razloga i drugih okolnosti teže dolaze.

Organizatori s posebnim senzibilitetom i sviješću o težoj zapošljivosti navedenih skupina studenata od 2013. godine razvijaju ovaj projekt u suradnji s uglednim hrvatskim kompanijama - vrijednim partnerima projekta - koje prepoznaju njegovu važnost te svojim sudjelovanjem aktivno sudjeluju u omogućavanju studentske prakse s jedne strane, ali i stvaranju pozitivnog ozračja i nužnosti progovaranja o navedenoj problematici.

Do sada je kroz projekt omogućena radna praksa za više od 100 studenata s invaliditetom te studenata slabijega materijalnog statusa. Organizatori projekta ponosno ističu da je više od deset studenata, nakon odrađene prakse, dobilo i stalan posao u istoj tvrtki.

Poslovni dnevnik i ove godine želi svima kojima život nije pružio jednaku startnu poziciju pomoći da se lakše uključe na tržište rada te jednog dana ravnopravno sudjeluju u tržišnoj utakmici.

Zainteresirani studenti se za sudjelovanje mogu prijaviti ispunjavanjem prijavnice najkasnije do 25. ožujka 2020.

Dodatne informacije, uvjeti natječaja i i prijava dostupni su na poveznici: www.poslovni.hr/dogadjanja/iskustvo-zlata-vrijedi-2020     

Za više informacija nazovite 01/ 6300 743 ili pošaljite poruku na iskustvozlatavrijedi@poslovni.hr.

Nikolina Bračko

 

 

Povezane vijesti