RIJEKA Korištenje specijalnog prijevoza za osobe s invaliditetom privremeno ograničeno

Sve dok traju zaštitne mjere zbog prevencije širenja koronavirusa, usluga prijevoza će se pružati od ponedjeljka do petka, od 8 do 16 sati, isključivo u nužnim situacijama

 

Kako bi u najvećoj mogućoj mjeri zaštitili zdravlje građana Rijeke u vrijeme epidemije bolesti COVID-19, Grad Rijeka će građanima koji koriste besplatan prijevoz osoba s invaliditetom specijalno prilagođenim vozilima koji pruža KD Autotrolej d.o.o. Rijeka i nadalje omogućavati prijevoz, ali isključivo u najnužnijim situacijama.

Sve dok traju zaštitne mjere zbog prevencije širenja korona virusa, usluga prijevoza će se pružati od ponedjeljka do petka, od osam do 16 sati, isključivo u nužnim situacijama, kao što su odlasci liječniku, nabava lijekova i sanitetskog materijala ili kupnja hrane i osnovnih kućanskih potrepština.

Prijevoz se i nadalje obavlja samo na području grada Rijeke, uz mogućnost prijevoza do zdravstvenih ustanova izvan područja grada.

Prilikom korištenja vozila moraju se poštivati mjere socijalnog distanciranja (udaljenost od minimalno jednog metra na otvorenom prostoru i minimalno dva metra u zatvorenom prostoru) i korištenja zaštitnih sredstava (maske i rukavice). Zahtjev za prijevoz se i nadalje upućuje na telefon 0800- 1166 ili putem e-mail adrese autotrolej@autotrolej.hr, svakodnevno od sedam do 14 sati.

- Pozivamo korisnike da se odgovorno ponašaju i pridržavaju se svih mjera opreza, ne izlažu sebe i druge nepotrebnoj opasnosti, te da slijede upute nadležnih tijela.

- Upućujemo korisnike da komunikaciju s Gradom Rijeka obavljaju putem telefona ili elektroničke pošte, a samo u iznimnim slučajevima, unaprijed najavljenim osobnim dolaskom - poručuju iz Grada Rijeke.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti